ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2013 Salı 09:29

Uzaya giden Türk'e ne denir?

Uzaya giden Türke ne denir?

1 Nisan 2013 günü "UFO Beni Uzaya Götür" kampanyası kapsamında belirlenen uzaya gidecek ilk Türk'ün şimdi de ünvanı belirleniyor.


Taksim İstiklal Caddesi'nde vatandaşlar, uzaya gidecek ilk Türk'ün ünvanıyla ilgili önerilerini açıkladı. Öğrenci Gülcan Çağlar, "Türk vardı" derken kız kardeşi Zeynep Çağlar da "Ben olsam 'Çılgın Türkler' dedim" dedi. Hakan Bayar da "Zafer olabilir mi yaklaşan Zafer Bayramı nedeniyle. Uzaya çıkan ilk Türk olduğu için bence bir zafer kazanmış olur herhalde. Dolayısıyla adı Zafer olursa daha anlamlı olur" diye konuştu.

Ayşe Akkaya da, "Barışı çağrıştıran bir isim olabilir. Dünyanın barışa çok ihtiyacı var. Evrensel barış olsun" derken, müzisyen Mahsun Civan da "Şervan olabilir mi? Kürtçe de savaşçı, korkusuz, yiğit anlamına geliyor.

Sonuçta uzaya gitmekte cesaret işidir" şeklinde konuştu. Vatandaşlar tarafından önerilen diğer ise şöyle: Türk, Kozmo Türk, Star Türk, Çılgın Türk, Space Türk, Uçan Türk, Turbo Türk, Sparta Türks, uzay adamı, maceracı.

BİRİNCİ SEÇİLEN ÖNERİNİN SAHİBİ, FİRMA TARAFINDAN 10 BİN TL İLE ÖDÜLLENDİRİLECEK

Twitter'dan da paylaşılacak isim önerileri, Fatih Portakal, Cengiz Semercioğlu, Geveze ve Bonbon Funda ve Cenk Babaeren gibi ünlü jüri üyeleri tarafından değerlendirmeye alınacak. Jüri tarafından birinci seçilen önerinin sahibi, firma tarafından 10 bin TL ile ödüllendirilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler Twitter hesaplarından #uzayagidenturkenedenir hastagini kullanarak önerilerini paylaşabilir.

15 Eylül 2013 tarihinde sonuçlanan yarışmanın talihlisi, 25 Eylül 2013 günü açıklanacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup 18 yaşından büyük herkesin katılabileceği yarışmada Türkçe olan, dini ve siyasi amaçlara hizmet etmeyen, sakıncalı ve zararlı nesne, oluşum gibi kavramları çağrıştırmayan ve genel ahlak kurallarına uygun olan öneriler jüri tarafından değerlendirmeye alınacak.

Herkesin istediği kadar isim önerisi paylaşabileceği yarışmada, her isim yeni bir şans demek olacak. Kriterlere uygun olan tüm önerilerin değerlendirileceği yarışmada jürinin seçtiği ismin birden fazla kişi tarafından önerilmiş olması durumunda, seçilen ismi ilk tweet atan kişi ödül almaya hak kazanacak. 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER