ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Mart 2014 Cuma 10:49

Uyuşturucu satıcılarına büyük darbe!

Uyuşturucu satıcılarına büyük darbe!

İstanbul'da Beylikdüzü'nde polisin gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda yarım ton eroin ele geçirildi.


İstanbul Beylikdüzü'nde polisin yaptığı operasyonda yarım ton eroin ele geçirildi.

Beylikdüzü'nde düzenlenen ve 448 kilo 628 gram eroinin ele geçirildiği operasyonda 1 kişi gözaltına aldı. Operasyonda ele geçirilen uyuşturucu miktarının 2014 yılı içerisinde yakalanan en fazla uyuşturucu miktarı olduğu belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbarda Beylikdüzündeki bir minibüste eroin olduğu belirtildi. İhbar üzerine, verilen adrese giden narkotik ekipleri, operasyon hazırlığı yaparak park halindeki minibüsün sahibinin gelmesini bekledi.

Polis, 4 saatlik bekleyişin ardından, araç sahibi D.K'nın minibüse binmesi üzerine, şüpheliyi gözaltına aldı. Minibüste yapılan aramalarda spor çantalar içerisinde 172 kilo 700 gram eroin ele geçirildi.

Şüphelinin bir kamyonetinin daha olduğunu tespit eden polis, kamyonette yaptığı aramada 10 spor çanta içerisinde 275 kilo 920 gram eroin daha ele geçirdi.

Aramalarda ele geçirilen uyuşturucuların görüntüsü polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, uyuşturucuların bulunduğu minibüsteki çantaların, polis araçlarına taşınması ve kamyonetteki uyuşturucular görülüyor.

İki araçta yapılan aramada ele geçirilen ve 866 paket halinde sa hazırlanan 448 kilo 620 gram eroinin İstanbul narkotik polisi tarafından 2014 yılı içerisinde ele geçirilen en yüksek miktar olduğu öğrenildi.

Uyuşturucu kaçakçıları tarafından İran sınırından getirildiği tespit edilen eroinin Avrupa'ya götürülmesinin planlandığı öne sürüldü.

Uyuşturucu şebekesinin nakliye gurubunda olduğu belirtilen D.K. emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER