ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Nisan 2014 Perşembe 12:06

Uygulamadan "o" da şikayetçi!

Uygulamadan "o" da şikayetçi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, konuyu Bakanlar Kurulu toplantısında dile getirdiğini açıkladı.


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, film ve dizilerdeki reklamları önlemek amacıyla yapılan buzlanmadan şikayetçi. Bu konuyu son Bakanlar Kurulu toplantısında da dile getiren Zeybekci, "Ekonomik realitelerle asla bağdaşmıyor" dedi.

Zeybekci, yaptığı açıklamada, mozaikleme görüntülerinin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını ifade etti.
Filmlerde kullanılan arabaların markalarının kapatılmaya çalışıldığını dile getiren Zeybekci, komik havayolları isimlerinin montajla uçakların üzerine yerleştirildiğini söyledi. Zeybekci, "Bırakın onlar görüntüye alınsın, bırakın kullanılsın, bırakın onlar ekonomik değer olarak o filmleri desteklesin. Filmleri veya bu tarz çalışmaları desteklemek istemiyor muyuz?" diye sordu.

"Gayrimeşru tarafı yok"

Gizli reklam eleştirilerinin anımsatılması üzerine Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bırak girsin. ABD filmlerine bakıldığında ürün yerleştirmelerini öyle bir koyarlar ki... ABD filmlerinde, dinsel temaları, ABD bayrağını kaç yere öyle güzel yerleştirirler, ürün yerleştirmeleri... İlla o film içinde aile toptan bir markete gider, sepeti doldururcasına alışverişi yaptırırlar ki insanlar alışveriş yapsın diye. Orada ürünleri, markaları yerleştirirler. Bunun gayrimeşru bir tarafı yok."

"Türk ürünlerinin bilinirliği artsın"

Bunun ekonomiye katkısı olup olmayacağına yönelik soruyu Zeybekci, "Tabii ki. Bizim kültür coğrafyasında tüketim alışkanlıklarını belirleme hedefimiz var. O filmlerin içine onları yerleştireceğim ki o filmlerin, dizilerin gösterildiği coğrafyada Türk ürünlerinin bilinirliği, tanınırlığı artsın. Türk markalarının tanıtımı olsun, Türkiye'deki turizm bölgelerinin, THY'nin tanıtımı olsun" diye yanıtladı. Zeybekci, buna dair bir düzenleme olup olmayacağına yönelik konuyu takip ettiklerini sözlerine ekledi.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER