ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Aralık 2014 Perşembe 13:58

Üvey anne cinayetinde korkunç itiraf

Üvey anne cinayetinde korkunç itiraf

Bursa'da geçen Ağustos ayında babasıyla arasını bozduğu gerekçesiyle üvey annesi Özlem Yıldırım’ı (46) telle boğarak öldürüp, otomobilinin bagajına koyduktan sonra arkadaşlarıyla şehir turu atarken, şüphe üzerine yakalanan Dinçer Dinç'in (23) yargılanmasına başlandı.


Mahkemede suçunu kabul eden Dinç, "Eşyalarımı toplayıp evden ayrılırken üvey annem bana bakıp gülerek kahvesini yudumluyordu. Ben de onu boğarak öldürdüm" dedi.

Babası Yaşar Dinç'ten boşanan annesi ile birlikte İstanbul'da kalan Dinçer Dinç geçen yıl, Özlem Yıldırım ile birlikte yaşayan babası Yaşar Dinç'in Merkez Osmangazi İlçesi Fatih Mahallesi Maruf Sokak'taki evine geldi. Oto tamircisi olmasına rağmen çalışmayan Dinçer Dinç, son zamanlarda iddiaya göre uyuştucu kullanmaya da başlayınca, olaydan birkaç gün önce tartıştığı babası tarafından evden kovuldu. Sokakta bir kaç gün kaldıktan sonra 20 Ağustos günü eve gelen Dinçer Dinç, iddiaya göre babasıyla arasının açılmasından sorumlu tuttuğu Özlem Yıldırım'ı boğarak öldürüp 3 bin lira değerindeki bileziğini alıp, makyaj eşyalarını ise yaktı. Daha sonra battaniyeye sardığı cesedi otomobilin bagajına koyan Dinçer Dinç, evlerinden aldığı H.Ç. ve K.D. isimli arkadaşlarına cinayeti itiraf edip, kendisine yardımcı olmamaları halinde onları da öldüreceğini söyleyerek tehdit etti. 

UYUŞTURUCU ALMAYA GİDİNCE YAKALANDILAR

Altın bileziği bozdurarak cesedi gömmek için kazma ve kürek satın alan Dinç, 13 saat boyunca şehirde tur atmasına rağmen talihsiz kadının cesedini gömecek yer bulamadı. Dinç ve arkadaşları uyuştucu almak için gittikleri Atıcılar Mahallesi'nde denetim yapan polisler tarafından yakalandı. Suçunu kabul eden Dinç tutuklanırken, H.Ç. ve K.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MAHKEMEDE SOĞUKKANLI TAVRIYLA DİKKAT ÇEKTİ

Hakkında Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten adam öldürmek', 'Hırsızlık' ve 'Suç dellilerini yok etmeye çalışmak' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Dinçer Dinç ve 5 yıla kadar hapis cezasıları istenen iki arkadaşının yargılanmasına başlandı. Çıktığı ilk duruşmada soğukkanlı tavırlarıyla dikkat çeken Dinçer Dinç kendini şöyle savundu:

"Babam beni kovduktan sonra tekrar geldiğim evden eşyalarımı alıp ayrılacaktım. Bu sırada, babam ile aramın bozulmasına neden olan Özlem Yıldırım, kahvesini yudumlarken bana bakıp sürekli gülüyordu. Sinirlerime hakim olamadım. Elime geçirdiğim tel ile onu boğarak öldürdüm. Bu sırada altın bileziği alıp, makyaj eşyalarını yakma olayını hatırlamıyorum. Sonra cesedi sırtıma alıp arabamın bagajına koydum. Evlerinden aldığım arkadaşlarıma durumu anlattım. Bir ara Yiğitali Köyü’ne gittik. Toprağı kazarken görülmekten korktuğum için buradan uzaklaştım. Ardından yolda uygulama yapan polis bizi durdurdu. Bagajı açınca da cesedi gördüler." 

Tutuksuz sanıklardan H.Ç. ve K.D. ise Dinçer Dinç'in öldürdüğü Özlem Yıldırım'ın bagajdaki cesedini kendilerine göstermediğini, bu nedenle şaka yaptığını sandıklarını söyledi.

Duruşmaya katılan baba Yaşar Dinç oğlundan şikayetçi olurken, duruşma eksik evrakların beklenmesi için ertelendi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER