ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Nisan 2014 Pazartesi 08:31

Uşak’ta kovalamaca: 1 ölü

Uşakta kovalamaca: 1 ölü

Uşak’ta polis arama noktasından kaçtıktan sonra bir evin duvarına çarpan otomobildeki şüphelilerden biri öldü.


Alınan bilgiye göre, saat 00.30 sıralarında Durak Mahallesi, Fatih caddesi üzerinde uygulama yapan polis ekiplerinin kontrol noktasında dur ihtarına uymayan D.K., 64 LK 680 plakalı otomobili ile kaçmaya başladı. yaklaşık 10 dakika boyunca Uşak sokaklarında yaşanan kovalamaca sonrası Atatürk Mahallesi 1. Kartal sokak ile 7. Feyza sokak kavşağında bulunan bir evin duvarına çarpan araçtan inen sürücü D.K. ile E.K. ve K.C.K isimli şüpheliler kaçmaya başladı. İddiaya göre, bu sırada araç içerinde bulunan ayağından engelli olduğu öğrenilen Hakkı Orhan, elindeki koltuk değneği ile şüpheli araca yaklaşan polis memuru B.A.B.’nin sağ eline vurdu. Polis memuru B.A.B.’nin elinde bulunan silahı ateş aldı. Halil Orhan, göğsüne isabet eden kurşun ile yaralandı. Ambulansla Uşak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hakkı Orhan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bu arada araçta yapılan aramada 1 adet pompalı tüfek, tüfeğe ait 11 adet dolu fişek ile çok sayıda alkol şişesi ele geçirildi. Kaçan şüpheliler D.K. ile E.K. ve K.C.K. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Hakkı Orhan’ın cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Orhan'ın değişik suçlardan çok sayıda kaydı olduğu öğrenildi.

Hakkı Orhan’ın ölümüne neden olduğu iddia edilen 16 yıllık polis memuru olan B.A.B.’nin silahına el konuldu. Yapılan sağlık kontrolünde B.A.B.'nin sağ elinin üst tarafından zedelenme olduğu ve olayla ilgili ifadesinin alındığı öğrenildi.

Uşak Emniyet Müdürü Ogün Toprak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Polis uygulama noktasından kaçan şüpheli aracın takibi sırasında yaşanan kovalamaca sonrası şüpheli araç bir evin duvarına çarptı. Bu sırada araca yaklaşan resmi görevlilerimize mukavemet gösteren Hakkı Orhan isimli şahısın görevli polis arkadaşımızın eline vurması sonrası ateş alan silahtan çıkan kurşun ile yaralanan zanlı hastanede yaşamını yitirdi. Araçta bulunan kişi gözaltına alındı. Olay ile ilgili tahkikat devam ediyor” dedi.






















KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER