ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Haziran 2014 Cuma 20:52

Ünlülerin uyuşturucu davasında 5 tahliye

Ünlülerin uyuşturucu davasında 5 tahliye

Ünlülerin uyuşturucu davasında 5 sanık tahliye oldu


Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak ve Engin Günaydın’ın da aralarında bulunduğu 53 kişinin yargılandığı uyuşturucu davasında 5 sanığın tahliyesine karar verildi. Mahkeme ayrıca, soruşturma sürecinde 50 bin TL kefalet ile serbest bırakılan 9 sanığın kefalet ücretlerinin de savunmalarının alınmış olduğu gerekçesi ile iadesine karar verdi.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki oturumunda da sanık savunmalarının alınmasına devam edildi. Uyuşturucu kullanmadığını iddia eden oyuncu Hakan Yılmaz, "Yurt dışında bir kere kullandım. Türkiye'ye dönüşte yakalandım." dedi.

Sanık şarkıcı Mehmet Erdem de suçlamaları kabul etmediğini ve kimseye uyuşturucu temin etmediğini belirterek başladığı savunmasında, uyuşturucuyu sokak satıcılarından aldığını kabul etti. Esrar maddesini cebinden çıkartarak polislere kendisinin verdiğini belirten Erdem, özel bir klinikte tedavi gördüğünü de sözlerine ekledi.

"ESKİ ARKADAŞ OLDUĞUMUZ İÇİN TERSTEN KONUŞURUZ"

Oyuncu Sarp Apak ise 3-4 kez esrar kullandığını belirterek başladığı savunmasında, kendilerine yönelik gerçekleştirilen operasyonun ardından uyuşturucuyu bıraktığını söyledi. Telefon konuşmalarında kullandığı sarma kelimesinin uyuşturucu ile ilgisi olmadığını belirten Apak, "Daha önce tütün içiyordum, sarma kelimesi sarma tütün anlamındadır, uyuşturucu ile ilgisi yoktur." dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Murat Dalkuş, Apak’a, "Sarma için arkadaşından mı yardım istiyorsun, sarmayı beceremiyor musun da arkadaşının yardımına ihtiyaç duyuyorsun?" diye sordu. Apak bu soruya, "Sarmayı beceremiyorum." şeklinde cevap verdi.

Dava kapsamında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen sanık oyuncu Eray Özbal da iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirterek, "Ben sosyeteye, 'baron' ilan edilmiş durumdayım. Google arama motoruna 'Eray Özbal' yazın, her iki fotoğraftan biri balkonumun fotoğrafıdır. 37 yıllık sanatçıyım, 37 yıldır bu kadar ünlü olduğumu hatırlamıyorum." şeklinde savunma yaptı.

"SÜTHANE Mİ İŞLETİYORSUN?"

Sanıklar Kenan İmirzalıoğlu ve Engin Altan Düzyatan gibi isimlerle çok yakın bir dostluğu olduğunu söyleyen Özbal, mahkeme heyetinin, Kenan İmirzalıoğlu ile telefon konuşmasında geçen 'Papatya sütü' sözünü hatırlatması üzerine, "Ben evime 5-6 litre süt alıyorum. Onu arkadaşlara biraz biraz dağıtıyorum. Bahsi geçen 'Papatya', Kenan için ektiğim küçük saksıda bir miktar papatyadır. Uyuşturucuyla hiçbir alakası yoktur." diye konuştu. Bunun üzerine başkan Ahmet Müşteba Özbek de "Hayırdır sen süthane mi işletiyorsun, kendileri neden almıyorlar?" diye sordu. Özbek, bu soruyu cevapsız bıraktı.

Duruşma sonunda tutuklu sanıklardan İbrahim Bayraktar, Recep Davulcu, Özhan Binici, Nusret Aldemir ve Abdulrezzak Şin'i tahliye eden mahkeme heyeti, kalan 8 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Ayrıca mahkeme, soruşturma sürecinde 50’şer bin lira kefaletle serbest bırakılan Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Mehmet Erdem, Sarp Apak, Cemil Büyükdöğerli, Kağan Razgırat, Mehmet Kaya Hakyemez ve Gökçe Özyol ile Eray Özbal’ın kefaletlerinin de savunmalarının alınmış olmasını gerekçe göstererek iadesine hükmetti. Duruşma ertelendi.



 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER