ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Ağustos 2014 Pazar 13:08

Ünlü cerraha silahlı saldırı

Ünlü cerraha silahlı saldırı

Kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, ayağından vuruldu.


Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamış’ta çarşıda dolaştığı sırada ayağından vuruldu.

Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliği için Kars’ın Sarıkamış ilçesine gelen Prof. Dr. Sönmez, bugün öğle saatlerinde ilçe merkezinde dolaştığı sırada tanımadığı bir şahıs yanına gelerek silahla ayağına ateş etti. Olaydan hemen sonra Sarıkamış Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Prof. Dr. Sönmez buradaki ilk müdahalesinin ardından Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Prof. Dr. Bingür Sönmez özel bir ambulansla ile Kars’a getirilirken, Sönmez’i hastane önünde Kafkas Üniversitesi Rektörü Sami Özcan, rektör yardımcıları ve uzman hekimler karşıladı. Sönmez’in ameliyata alındığı belirtildi.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

Silahlı saldırıyla bağlantısı olduğu iddiasıyla Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Ö. gözaltına alındı.

Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da hastaneye gelerek Sönmez'in sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Vali Özdemir, burada yaptığı açıklamada, Sönmez'in genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI İDDİASI SORULDU

Bir gazetecinin, "Saldırıyı Sarıkamış eski Belediyi Başkanı İlhan Ö.'nün yaptığı şeklinde bilgi var, neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Özdemir, "Şu andaki bilgiler böyle. Eski belediye başkanının yaptığı yönünde ve ifadesi alınıyor. Şu anda silah ve silahı kullanan kişi elimizde. Herhangi bir sıkıntı yok" yanıtını verdi.  

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER