ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 21:20

Uluslararası eğitim bursları Bosna'da tanıtıldı


Türkiye'nin yabancı ülkelerdeki başarılı öğrencilere verdiği uluslararası eğitim bursları Bosna-Hersek'te tanıtıldı.

Başkent Saraybosna'da 2004 yılında Türk girişimcilerce açılan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde (IUS) düzenlenen burs tanıtım programına, Bosna-Hersekli öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Programda, burslardan yararlanma koşulları ve Türkiye'deki eğitim imkanları konusunda bilgi verildi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Koordinatörü Adem Günaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası öğrenciler için Türkiye'de lisansüstü eğitim başvurularının Mart itibarıyla başladığını, öğrencilerin bu ay sonuna kadar başvuru yapabileceklerini belirtti.

Lisans eğitimi başvurularının ise Nisan ayında başlayacağını bildiren Günaydın, başvuruların http://www.turkiyeburslari.gov.tr ya da http://www.trscholarships.org internet siteleri üzerinden yapılacağını kaydetti.

Türkiye tarafından verilen eğitim burslarının ülkeler arasında "kardeşlik köprüsü" inşa ettiğini dile getiren Günaydın, şunları söyledi:

"Başarılı bulduğumuz öğrencilerle doğrudan mülakat yapabilmek için Saraybosna'ya geleceğiz. Sonrasında kabul edilen öğrenciler Türkiye'ye davet edilecek. Burs alan öğrencilere ülkemizde çeşitli imkanlar sunulacak. Bu öğrencilerimiz, kendi tercihlerine göre Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde hiç para ödemeden okuma şansını yakalayacak. Bu öğrencilere ayrıca aylık ödemeler yapılacak. Lisans öğrencilerine aylık 500 TL, yüksek lisans öğrencilerine 750 TL, doktora öğrencilerine ise 1000 TL harçlık ödenecek."

Öğrencilerin yurtlarda da ücretsiz kalacağını vurgulayan Günaydın, ayrıca Türkiye'ye geliş ve eğitim sürecinin sonunda ülkelerine dönüş uçak biletlerinin de temin edileceğini kaydetti.

Daha önceki senelerde bursların tanıtımı yapılmadığı halde Bosna-Hersek'ten Türkiye'de okumak için 1000'den fazla kişinin burs başvurusunda bulunduğuna dikkati çeken Günaydın, bu yıl itibarıyla yapılan tanıtımlar sayesinde bu rakamın daha da yükseleceğine inandığını söyledi.

Geçen yıl 153 ülkeden başvuru aldıklarını, 133 ülkeden ise öğrenci kabul ettiklerini belirten Günaydın, "Türkiye yüksek öğretimin giderek geliştiği bir ülke. Üniversitelerimizin kalitesi sürekli artıyor. Dünyanın ilk 100 üniversitesi arasında olan üniversitelerimiz var. Bu kapsamda bursu kazanan tüm öğrencilerin eğitimlerinden memnun olacağını düşünüyoruz. Onlara Türkiye'de de her türlü destek olmaya devam edeceğiz. Bosna Hersekli tüm öğrencileri Türkiye'ye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER