ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Nisan 2014 Pazartesi 17:40

Uluslar arası öğrencilerin tercihi

Uluslar arası öğrencilerin tercihi


Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Türkiye’deki üniversitelerin uluslar arası öğrenci sayısına göre sıralamasını açıkladı. Uluslar arası öğrencilerin gözdesi durumunda bulunan Zirve Üniversitesi, yüzde 7’lik pay ile en fazla uluslararası öğrenci sıralamasında tüm üniversiteler arasında üçüncü sırada yer aldı.

Zirve Üniversitesi kuruluşunun beşinci yılında Türkiye’nin en köklü üniversitelerini geride bırakarak en hızlı uluslararasılaşan üniversite oldu. 65 farklı ülkeden uluslar arası öğrenciye sahip olan Zirve Üniversitesi, uluslararası öğretim elemanı sayısıyla da YÖK istatistiklerinin ilk sırasında yer alıyor. Başta Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi olmak üzere tüm fakültelerde İngilizce hazırlık programı uygulayan Zirve Üniversitesi, mühendislik, iktisadi ve idari bilimler, mimarlık ve tasarım fakültelerinde yüzde 100 İngilizce eğitimi vererek, uluslar arası öğrenciler için cazibe merkezi haline geldi.

Güçlü bir teknolojik altyapı ile desteklenen uluslar arası standartlarda bir eğitim verdiklerini belirten Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “YÖK istatistiklerinde üniversitemiz farklı kategorilerde pek çok köklü üniversiteyi geride bırakarak önemli bir başarıya imza atmıştır. Bu başarılar, henüz beşinci yılını dolduran Zirve Üniversitesi’nin bir dünya üniversitesi olma yolunda attığı emin adımların göstergesidir.” dedi. Uluslar arası öğrencilerin tercihi olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Kısa, “Öğrenci odaklı eğitim anlayışımızda her şeyi öğrencilerimizin ihtiyacına göre düzenlenmeye, onları geliştirmeye ve mezun olduklarında geniş iş imkanlarıyla yetiştirmeye devam ediyoruz. Kaliteli eğitim anlayışımızla mezun olan öğrencilerimize iş garantisi veriyoruz.” şeklinde konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER