ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2014 Cuma 00:04

Ülkücüler ellerinde mum ile...

Ülkücüler ellerinde mum ile...

Ülkücüler ellerinde mum ile 'madenciler günü' açıklaması yaptı


Amasya Ülkücü Ocakları yönetimi, toplumun dikkatini maden kazalarına çekmek için mumlu basın açıklaması yaptı.

Ülkü Ocakları Amasya İl Başkanı Veysel Saka, “Bugün bütün dünyada ‘4 Aralık Madenciler Günü’ olarak kutlanmakta ancak ülkemizde, son bir yıl içinde yaşanan Soma ve Ermenek faciası nedeniyle, kutlama yerine tam bir yas havası hakimdir.” dedi.

Türkiye'de resmi rakamlara göre son 70 yılda yaşanan maden kazalarında 3 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini dile getiren Saka, “Bu acı tablo bizi, ölümlü maden kazaları bakımından dünyada ilk sıraya oturtmuştur. Teknolojinin gelişmesine paralel olarak madenlerin daha güvenli hale gelmesi beklenirken, ülkemizde son dönemde maden facialarında büyük bir artış görülmüştür. Bu mesele teknoloji veya imkanla ilgili değil, insan hayatına verilen önemle alakalıdır.” diye konuştu.

Maden şirketlerinin işçi sağlığı ve güvenliğine ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmediğini anlatan Ülkü Ocakları Amasya İl Başkanı Veysel Saka, şunları söyledi; "Dünya genelinde maden kazaları ve can kayıpları asgari düzeye indirilmişken ülkemizde aksinin yaşanmasının sebebi şirketlerin yönetimi ve denetimi noktasındaki başıboşluktur. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletin yetkili organlarına ve siyasi iktidarın temsilcilerine hatırlatmak isteriz ki; Türk Milleti, ‘işçilerin hakkını alın teri kurumadan veriniz” diyen yüce bir Peygamberin ümmetidir. Kömürün isini alın teriyle temizleyen maden emekçilerinin uğradığı haksızlığın temel etkeni olan taşeronluk sistemi, kamu faydası yerine yandaş faydası gözetilerek yapılan özelleştirmeler ve ihaleler doğrudan doğruya Allah’ın emirleriyle ve Peygamberin ölçüsüyle ters düşmektedir.

Türkiye’de bugüne kadar 3 bin kişi maden kazasında ölmüş, 100 binden fazla insan yaralanmışken ‘Bu işlerin fıtratında bu var’ diyenler, kendi fıtratlarını ortaya koymuşlardır. Hatta görevi işçinin emekçinin hakkını korumak olan sözde bakan, madencilerimizin ölümü için ‘güzel öldüler’ nitelemesinde bulunarak kamuoyunu şaşırtan, ancak kendisinden beklenen açıklamayı hiç utanmadan, sıkılmadan yapmıştır. Bizler sosyal manada sorumluluğumuzu yerine getirmek için tüm vatandaşlarımızı maden facialarının önüne geçilebilmesi, milletimizin bir daha böyle acılar yaşamaması için bizlere destek vermeye, karanlığa ışık tutmaya davet ediyoruz.

Ülkücü Türk Gençleri olarak, “Dünya Madenciler Günü” olarak kabul edilen bugünde, yakın zamanda kaybetmiş olduğumuz Soma ve Ermenek maden şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz.”




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER