ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Aralık 2014 Çarşamba 22:39

Ulaşımda sıkıntı yaşayınca eylem yaptılar

Ulaşımda sıkıntı yaşayınca eylem yaptılar

Ankara’da Cumhuriyet Halk Partili (CHP) bir grup ile mahalle sakinleri, Çayyolu Metrosu’nun yapımından sonra ulaşımda sıkıntılar yaşandığını iddia edip Koru Metro İstasyonu’nda eylem yaptı.


Eyleme CHP’li vekiller Levent Gök, İzzet Çetin, CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, muhtarlar, ve vatandaşlar katıldı. Grup adına konuşma yapan CHP İl Başkanı Necati Yılmaz, “Bizler Sayın Melih Gökçek’in metro konusundaki beceriksizliğini biliyoruz.

2002 yılında başlayan metronun tamamlayamayıp, her seçim döneminde bitirmeyi vadederek 2011 yılında Ulaştırma Bakanlığı’na devredildiğini hepimizi biliyoruz. O devir protokolünün altındaki imza Melih Gökçek’in metro yapamadığının ikrarıdır, resmi belgesidir. Beceriksizliğinin kamuoyuyla paylaşılması, resmi senede bağlanmasıdır. Metro yapamadığı gibi metro işletmesini de bilmiyor. Yıllarca bahsedildiği gibi yaşam kalitesini artırmak üzere ulaşım hakkını çağın gereklerine uygun olarak kullanmak isteyen Çayyolu, Etimesgut ve Sincan halkı ne yazık ki bu beklentisinin tam tersine daha önceki yaşam kalitesinin altına inmiştir. Metrodaki ulaşım süresi ön görülen 10-15 dakika üzerindedir bize anlatıldığı şekliyle. Ve yine burayla bağlantılı taşımacılıkla 45 dakikalık ulaşım süreleri geçirilmektedir. İnsanlar kişilik hakları ihlal edilir şekilde, istif edilmiş şekilde kent merkezine taşınmaktadır.” dedi.

Basın açıklamasının ardından bir süre sloganlar atan grup daha sonra sessizce dağıldı.










KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER