ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Kasım 2013 Salı 11:01

Uğurluel, hicreti anlattı

Uğurluel, hicreti anlattı

Talha Uğurluel, Peygamber Efendimizin Mekke’den Medine’ye Hicret’ini anlattı.


Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'na (TUSKON) bağlı faaliyet gösteren Beyşehir Sanayiciler ve İşadamları Derneği (BEYSİAD), programlarına devam ediyor. 1442 yıl önce alemlere Rahmet olarak gönderilen Hz Muhammed Mustafa'yı (s.a.v) anmak için Mevlid Kandili programı ve Talha Uğurluel’in Mekke-Medine’yi anlattığı bir konferans düzenlendi.

Çevik Düğün Salonu'nda yapılan programa; Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, Beyşehir Müftüsü Hüseyin Erdoğan, BEYSİAD Başkanı Atila Almaz ve vatandaşlar katıldı. Program Azerbaycanlı Hafız Kerem Ali Can’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra sahneye çıkan Talha Uğurluel, “Dün gece Peygamber Efendimizin Mekke’den Medine’ye Hicret edişinin yıldönümü Hicri yılbaşıydı. İnşallah hepiniz buraya Peygamber Efendimizi anmaya geldiniz. Program amacına ulaşır bizler buradan gecenin hakkını vererek ve Hicret’i anlamış bir şekilde ayrılırız.” dedi.

Mekke’den Medine’ye Hicret güzergahını, o yolu, yolda yaşadıklarını katılımcılarla paylaşan Uğurluel, Barkovizyon gösterisi eşliğinde bu mübarek yolculuğu, yolculukta başına gelenleri ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in bulunduğu yerlerin fotoğraflarını izleyenlerle paylaştı. Ayrıca Mekke, Kabe, Mescid-i Haram, Hz. Ebubekir’in evi gibi kutsal yerler hakkında da bilgi verdi.

Hicret’in sadece bir yerden başka bir yere gidiş olarak algılanmaması gerektiğini belirten Uğurluel, Hicret’in hayra gidiş olduğunu söyledi. Ayrıca kutsal topraklara gittiklerinde nefes alan termal kıyafetler giymelerine rağmen terlediklerini ancak keten elbise giydiklerinde çok rahat ettiklerini belirten Uğurluel, kutsal toprakları ziyaret edeceklere bu elbiseleri giymelerini önerdi. Uğurluel, çöl gecelerinin çok güzel olduğunu, gündüzleri ise 60 derece sıcaklık yaşandığını belirtti.

Konferans’ın sonunda Talha Uğurluel’in kitaplarını imzalamasıyla program sona erdi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER