ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Şubat 2013 Perşembe 16:22

Uğurluel, Hicret yolculuğunu Germencik'te anlattı


 Aydın'ın Germencik ilçesinde, Gökkuşağı Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından "Peygamber Efendimiz (SAV)'in İzinde: Hicret" isimli bir konferans düzenlendi. Tarihçi yazar Talha Uğurluel'in sinevizyon eşliğindeki konferansının ardından Reha Yeprem, Asr-ı Saadet ile ilgili şiirler okudu.

Hz. Muhammed (SAV)’in 622 yılında, beraberinde Hz. Ebubekir (RA), yardımcısı ve klavuzu eşliğinde Mekke’den Medine’ye hicret edişini fotoğraflar eşliğinde anlatan Uğurluel, Hacerü’l Esved’de ibadet ederken yaşadığı sıkıntılardan başlayarak, müşriklerin sahabelere uyguladığı alışveriş boykotunu ve güneşin altında ölüme terkedilişlerini anlattı. Hicret'i daha iyi anlamak için aynı güzergâhta bir yolculuğa çıktıklarını, çöl şartlarında rahat hareket etmek amacıyla termal kıyafetler giydiklerini, birkaç gün sonra dayanamayarak keten entariye geçtiklerini söyledi. Yolculuk boyunca, bin 400 sene önce olduğu gibi sadece buğday, hurma, kuru et ve deve sütüyle beslendiklerini aktardı. Yolculuk sırasında çölde Osmanlı eserlerine rastladıklarına da değinen Uğurluel, “Çölün ortasında Kanuni Sultan Süleyman’ın eserine rastladığımızda şaşkınlık yaşadık. Kilometrelerce uzunlukta su kemeri yaptırmış.” dedi.

Program sonunda Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın tarafından Talha Uğurluel'e, Germencik İlçe Müftüsü Zekeriya Çallı tarafından da Yeprem’e teşekkür buketi verildi. Başkan Akın, “Programdan büyük memnuniyet duydum. Katılımcılara ve düzenleyen Gökkuşağı Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER