ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Mayıs 2014 Cuma 01:31

Uğur Kurt hayatını kaybetti

Uğur Kurt hayatını kaybetti

Dev-Genç üyelerinin Soma ve Berkin Elvan için yaptığı eyleme polis müdahalesi sırasında yaralanın Uğur Kurt vefat etti.


Okmeydanı'nda yaralanarak hastaneye kaldırılan Uğur Kurt, hayatını kaybetti. Saat 22.50 sıralarında Uğur Kurt'un ölüm haberini alan yakınları hastane önünde gözyaşlarına boğuldu.

Okmeydanı'nda izinsiz gösteri yapan grup ile polis ekipleri arasında yaşanan olaylar sırasında, bir cenaze törenine katılmak üzere bulunduğu cemevinin önünde silahla başından vurulan Uğur Kurt, kaldırıldığı hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Uğur Kurt'un hayatını kaybettiğini öğrenen aile yakınları, hastane bahçesinde sinir krizi geçirdi. Uğur Kurt'un bazı yakınları sinir krizi geçirirken, bazıları da yaşananlara tepki gösterdi.

Uğur Kurt'un yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olaya savcılığın el koyduğu ve polislerin kullandığı silahların balistik incelemesinin yapılacağı öğrenildi.

İLK MESAJ İSTANBUL VALİSİ'NDEN

Bu arada, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Okmeydanı Hastanesi'nde tedavi gören Uğur Kurt maalesef kurtarılamadı, vefat etti. Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

ARINÇ: "SORUMLULAR HAKKINDA DERHAL TAKIBAT YAPILACAK"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, şu bilgileri vermişti:

"Okmeydanı'nda, İTO Lisesi'nde emniyetin kayıtlarına göre, eğitim-öğretimi durdurmak ve okulu işgal etmek amacıyla yüzleri maskeli ve molotoflu bir grup gelir. O sırada polisin kullandığı şortland aracına molotofkokteyli atılıyor, araçtaki iki polisimiz ağır yaralanıyor. Arkada başka bir şortland aracı, bu öndeki polisleri korumak amacıyla bulunurken... Araç yanıyor ve içindekiler de yaralı durumda olaya müdahale ediyorlar. Bu sırada bir çatışma yaşanıyor. Çatışma yerinde ve çatışan grupların içerisinde olmayan Uğur Kurt isimli yurttaşımız... Hemen oraya zannediyorum yüz metre kadar olduğu söyleniyor. Cemevinde bir arkadaşının annesinin cenazesine katılmak üzere gelen ve dışarıda bekleyen, olayları dışarıdan gözlemleyen bir arkadaşımız başından bir kurşunla yaralanıyor. Hastaneye kaldırılıyor."
Arınç, kendisine, savcılığın olayı incelediğinin, polislerin kullandığı silahların balistik muayenesinin yapılacağının ve Kurt'un başındaki kurşunun tespit edilerek, sorumlular hakkında derhal takibat yürütüleceğinin ifade edildiğini kaydetmişti.

Başbakan Yardımcısı Arınç, "İster polisin isterse tüm güvenlik güçlerinin, müdahaleler sırasında bu tür olaylara karışmamasını canı yürekten temenni ediyorum. Eğer bir polisin silahından çıkan kurşunla, hiç günahı olmayan, meseleye uzaktan bakan bir yurttaşımız, seken kurşunla dahi yaralanmış dahi olsa, böyle bir olaya adı karışanların derhal adliye önüne çıkartılmasını ve gereken cezaların verilmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

 

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER