ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Aralık 2014 Salı 20:55

UEDAŞ’tan çıkartılan işçiler eylem yaptı

UEDAŞtan çıkartılan işçiler eylem yaptı

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) tarafından, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını söyleyen 16 işçi eylem yaptı.


DİSK’e bağlı Enerji Sen üyesi işçiler, UEDAŞ önünde toplanarak, arkadaşlarının işten çıkartılmasını protesto etti. İşçiler, sloganlar atarak, işten çıkarılanların geri alınmasını istedi.

İşten çıkarılan işçilerden Zafer Arık, UEDAŞ’ta arıza bakım onarım servisinde çalıştıklarını, sendika üyelikleri nedeniyle işten çıkartıldıklarını söyledi. Bir hafta önce işten çıkartılan 11 kişinin işe geri alınması için eylem yaptıklarını hatırlatan Arık, Cengiz-Limak-Kolin ortaklığındaki UEDAŞ’ın, bu eylem üzerine 5 kişiyi daha işten çıkarttığını dile getirdi.

Şimdiye kadar toplam 16 işçinin işine son verildiğini belirten Arık, şöyle konuştu: "İşçiler üzerinde bulunan sendikal baskı ve tehditler daha fazlalaşmış ama gördüğünüz üzere işten atma tehditleriniz de sendikal baskılarınız da bir sonuç vermedi. Yine karşınızdayız haklarımızın da sonuna kadar arkasındayız. Ülkemizde dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi ile kamu kuruluşu olan bu şirketler sermayenin eline teslim edildiğinde işçilerin yaşadıkları hak kayıpları ve uğradıkları iş kazaları da iki katına yükselmiştir. En temel hak olan hakları da yine aynı sermaye grupları tarafından gasp edilmektedir."

Arık, tekrar geri işe alınmamaları halinde eylemlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER