ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2013 Salı 16:49

Uçaklarda unutulan eşyalar kabin ekiplerini bile şaşırtıyor

Uçaklarda unutulan eşyalar kabin ekiplerini bile şaşırtıyor


 Avrupa’nın uçak bileti arama motoru Skyscanner, yolcuların uçaklarda unuttukları eşyaları 700’den fazla kabin görevlisinin katıldığı anketle araştırdı. Şaşırtan anket sonuçlarında yolcuların protezlerinin yanı sıra uçakta evcil hayvanlarını bile unutabildiği, bunlar arasında kurbağa, kaplumbağa hatta şahin bile olduğunu gösterdi.

Yolculuktan sonra uçakta takma diş, iç çamaşırı, cam göz protezi ve protez bacakla bile karşılaştıklarını söyleyen kabin görevlileri, bazen kendilerine "Yolcular bunları unutmayı nasıl başardı?" diye sorduklarını itiraf etti.

Uçakta bırakılan gelinliğin ise düğünden önce geline ulaşmış olması temennisinde kabin görevlileri, diğer ilginç eşyalar arasında kum torbası, bir kağıda yazılmış evlilik teklifi ve paketlenmemiş bir adet yumurtayı da saydı.

EN FAZLA PASAPORT UNUTULUYOR

Tüm bu ilginç eşyaların yanı sıra, seyahatin olmazsa olmazlarından pasaport da yolcuların en çok unuttuğu eşyalar arasında. Yolcuların yaklaşık yüzde 25’i uçaklarda pasaportlarını unuturken, yüzde 23’ü cep telefonlarını, yüzde 21’i ise kitaplarına sahip çıkamıyor.

Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, "Hepimiz bazen uçaklarda eşyalarımızı unutabiliyoruz. Ancak anketin sonuçları bizi bile şaşırttı. Pasaportların cep telefonlarından ve hatta kitaplardan bile daha fazla unutulması ise oldukça ilgi çekici. Yolculuk sonunda bir şey unutmadığınızdan emin olmak için uçaktan inmeden önce koltuğu, koltuğun ceplerini ve yerleri kontrol etmeyi mutlaka alışkanlık haline getirmek gerek." dedi.









KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER