ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Aralık 2013 Salı 18:08

Üç bakanın oğlu ve belediye başkanı da gözaltında

Üç bakanın oğlu ve belediye başkanı da gözaltında

İstanbul'da bu sabah başlayan yolsuzluk operasyonu büyüyor.


Düzenlenen  yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınanlar arasında şu ana kadar aralarında işadamı Ali Ağaoğlu, üç ayrı bakanın oğlu, bazı danışmanlar, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Rıza Zarrab'ın da bulunduğu 37 kişinin gözaltına alındığı operasyon 3 ayrı soruşturmayı içeriyor. Gözaltına alınan isimler arasında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğullarının da bulunduğu iddia ediliyor.Ayrıca edinilen bilgilere göre Yorum İnşaat'ın sahibi Osman Ağca'da gözaltına alınan isimler arasında bulunuyor.

HALKBANK HİSSELERİ DÜŞTÜ

Halkbank hisseleri Genel Müdür Süleyman Arslan'ın gözaltına alındığı haberlerinin ardından büyük kayıp yaşadı. Halkbank hisseleri saat 10.20 itibariyle yüzde 4,75 kayıpla 15,05 liraya düştü. Halkbank hisseleri dünü 15,80 liradan kapamıştı.

Gözaltına alınan isimler arasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'de bulunuyor. Belediye kaynakları, Demir'in bilgisine başvurulacağını kaydetti. Aynı kaynaklar, Demir'in sabah erken saatlerde Emniyet'e götürüldüğünü söyledi.

Zafer Çağlayan'ın yakın çevresi, bakanın oğlu Salih Kaan Çağlayan'ın gözaltına alındığı iddiaları ile ilgili olarak "Bizim de haberimiz yoktu TV'den öğrendik" yorumunda bulundular.

Öte yandan İçişleri Bakanı Muammer Güler bugün Sofya'da katılacağı programı iptal etti.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sabaha karşı bazı adreslere baskın yapmış, gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirilmişti.

VALİ MUTLU'DAN İLK AÇIKLAMA

SORUŞTURMA SAVCISINDAN İLK AÇIKLAMA

BAKAN ÇAĞLAYAN TOPLANTISINI İPTAL ETTİ

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile katılacağı; Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesisi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredilmesine ilişkin protokolün imza törenini iptal etti.

Bu sabah saat 09.45’te Ekonomi Bakanlığı’nda yapılması planlanan törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katılacaktı.

AĞAOĞLU'NUN ŞİRKETİNDEN İLK AÇIKLAMA

Operasyon kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan iş adamı Ali Ağaoğlu ile ilgili açıklama geldi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, Ali Ağaoğlu'nun gözaltında olmadığını, sadece bilgisine başvurulacağını söyledi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER