ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Mart 2014 Cuma 09:26

Twitter'ın Türkiye'de neden temsilciliği yok?

Twitterın Türkiyede neden temsilciliği yok?

Twitter ve Facebook firması Türkiye'den ne kadat para kazanıyor. Türkiye'de temsilcilikleri neden yok?


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Twitter ve Facebook firması Türkiye'den büyük paralar kazanıyorlar. Bunların Türkiye'de temsilcilikleri yok. 'Temsilcilik açın' dedik açmadılar. Açarlarsa vergi verecekler. Vergi vermemek için bu ülkede temsilcilik açmıyorlar. Vergi kaçırıyorlar" dedi.

Partisinin Karabük İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "AK Yürüyüş"e katılan ve partililerle bir süre yürüyerek halkı selamladıktan sonra Fevzi Çakmak mahallesinde düzenlenen toplantıda konuşan Şahin, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Karabük'te görkemli bir miting yaptığını ve burada "seçimlerden sonra teşekkür için Karabük'e gelmek istiyorum" dediğini, bunun ise belediye başkanlığını Karabük'te istediği anlamına geldiğini söyledi.

Erdoğan'a mahcup olmayacaklarını anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Onun buraya seçimlerden hemen sonra teşekkür için gelmesini sağlamak için bize bir görev düşüyor. Nedir o görev? Sandıkta yine AK Parti diyeceğiz ve yola devam diyeceğiz. Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız inşallah sesi düzelmiş olarak, belki de tam gün hizmetlerimizi açmak için gelmiş olacak. Hastanemiz bitti. Yüzme havuzumuz bitti. Bir takım kamu binalarımız bitti. Bunların dışında hizmetlerimiz de açılışa hazır hale geldi. inşallah Sayın Başbakanımız teşekkür için Karabük'e geldiğinde hem bu açılışları gerçekleştireceğiz hem de Karabük Belediye Başkanlığına aday olan Mehmet Ceylan kardeşlerimize başarı dileklerimizi ifade edeceğiz."

Seçim çalışmalarında yapacaklarını anlattıklarını ve mevcut belediye başkanının da eksiklerini söylemek zorunda olduklarını vurgulayan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Mevcut belediye başkanı Rafet Bey arkadaşımız sanıyorum iki gün önce bir televizyon da benim de ismimden bahsederek, şöyle demişler; 'Mehmet Ali Bey benim seviyem de siyaset yapacaksa zorlanır, abi olarak siyaset yapacaksa yapsın.' Bu şu demek; abi olarak siyaset yapacaksa yapsın. Evet sosyal hayatta bana abi diye hitap eder. Bende kendisini bir kardeşim ve hemşehrim olarak görürüm. Benden şunu bekliyor; 'Siz tarafsız kalın, bu işlere karışmayın beni de eleştirmeyin ne yapıp yapmadığım konusunda da bir fikir beyan etmeyin.' Sevgili dostum. Ben AK Parti Karabük Milletvekiliyim. Benim bir formam var. AK Parti formam var. Ben AK Parti kadrosunun bir elemanıyım. Demek istiyorsunuz ki, 'bizim takıma hücum etme, şut çekme, gol atma.' Ama ben AK Parti takımın bir elemanıyım ve 9 numaralı santraforuyum. Kusura bakma. Topa da vuracağız gol de atacağız. Sosyal hayatta abi kardeş ilişkimiz devam edebilir."

"Biz bir şey söylemişsek, bir vaatte bulunmuşsak, onu yerine getirmek için gece gündüz çalışırız" diyen Şahin, şöyle konuştu:

"Seçimlerden önce bir vaatte bulunmuştuk. 'Çağrı merkezi getireceğim' Karabük'e demiştim. Seçimler geçti. Bir süre gecikti. Muhalefet partilerinin il başkanları konuşmaya başladılar. 'Mehmet Ali Şahin ne oldu çağrı merkezi.' Şimdi geldi mi? 140'a yakın gencimiz orada çalışıyor mu? Rafet Bey, 'Keltepe Kayak Merkezi ne oldu?' diye soruyor. Keltepe Kayak Merkezi'ni şimdi yapmış olsaydık her halde muhalefet şöyle diyecekti: 'Ya ortada kar yok, siz gelmişsiniz buraya Kayak Merkezi yapmışsınız' diyeceklerdi. Yatırım programına alındı. Biz ne söylemişsek çok şükür yerine getirdik. O yüzden zaten bu millet her seçim AK Parti'ye bir önceki seçimden artırarak devam ettiriyor. Karabük Belediyesine komşu evine değil kendi evime girer gibi girmek istiyorum. Bu konuda siz kardeşlerimizin hassasiyetlerini bekliyoruz."

Daha sonra yine partisinin Karabük İl Başkanlığı tarafından Fatih mahallesindeki toplantıda konuşan Şahin, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin 2009'da oy isterken halka verdiği sözlerin yüzde 70'ini yerine getirmediğini ancak şimdi yeniden 2014 sözleri verdiğini savundu.

Şahin, "Bunu sorgulamanız lazım. Bize de soracaksınız bu arkadaşa da soracaksınız. Bu arkadaşımız her şeyi yaptığını söylüyor. 'Verdiğim her sözü yerine getirdim. Sadece Karabük'ü Safranbolu'ya bağlayan raylı sistem kaldı' diyor. 'Benden sonra gelecek belediye başkanı çöp toplayacak' diyor. 10 vaadinden 7'sini yapmamış. Yapması mümkün değil. Vaatlerinin önemli bir bölümü merkezi hükümetin desteği olmadan gerçekleşemez. O yüzden gerçekleştiremedi. Adayımız Mehmet Ceylan'ın ifade ettiği projeleri ben inceledim. Gerçekten Karabük'e sıçrama yaptıracak."

Twitter'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesi

İnsanların özel hayatlarının ihlal edilmesi sonucunda bir mahkemenin verdiği kararın olduğunu ve bu karara uyulması gerektiğini anlatan Şahin, "Türkiye'de hukuk devleti var. Hiç kimse sınırsız bir özgürlüğe sahip değildir. Özgürlüğün sınırı başka bir insanın özgürlük sınırı kadardır. Hiç kimsenin özel hayatını ihlal edemezsiniz. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Türkiye'de de bu böyle. Dolayısıyla bu gibi Twitter ve diğer yollarla insanların özel hayatları ihlal ediliyorsa ve onlar toplum karşısında güç durumda kalıyorlarsa, bunu önlemek devletin görevidir. Yargının görevidir" diye konuştu.

Bu durumların Amerika, Fransa ve İngiltere'de de böyle olduğunu kaydeden Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Oralarda yargı kararlarını uygulayan Twitter ve Facebook firması Türkiye'deki yargı kararlarını uygulamıyor. Bizi adam yerine koymuyor. Sen bizi adam yerine koymuyorsan biz de seni adam yerine koymayız arkadaş. Twitter ve Facebook firması Türkiye'den büyük paralar kazanıyorlar. Bunların Türkiye'de temsilcilikleri yok. 'Temsilcilik açın' dedik açmadılar. Açarlarsa vergi verecekler. Vergi vermemek için bu ülkede temsilcilik açmıyorlar. Vergi kaçırıyorlar. Bizim sırtımızdan milyonlar devşiriyorlar. Yargı kararlarını uygulayacağız. Bunların temsilcilikleri Amerika'da. Bu ülkeye temsilcilik açın ve bu ülkeden kazandığınız paranın vergisini ödeyin arkadaş." 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER