ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2017 Salı 10:42

TÜRKSAT baskını davası sanıkları adliyede

TÜRKSAT baskını davası sanıkları adliyede

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT'a giderek yayınları kesmeye çalışan 5'i sivil, 16 sanığın yargılanacağı davada, sanıklar adliyeye getirildi


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT'a giderek yayınları kesmeye çalışan 5'i sivil, 16 sanığın yargılanacağı davada, sanıklar adliyeye getirildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma öncesinde sanıklar, adliyenin C kapısı önüne getirildi. Jandarma ve polis de burada güvenlik önlemi aldı.

Tek sıra halinde cezaevi nakil aracından indirilen sanıklar, duruşma saatine kadar bekletilmek üzere jandarma eşliğinde adliye nezarethanesine götürüldü.

- Basın açıklaması

Sanıkların adliyeye girişinin ardından, Milli İrade Platformu adına Ensar Vakfı Ankara Başkanı avukat Ercan Poyraz, basın açıklaması yaptı.

Poyraz, 15 Temmuz'da ordunun içine yuvalanmış asker görünümlü teröristlerin aziz millete yönelik kanlı bir darbe girişiminde bulunduğunu, gözü dönmüş teröristlerin başta TBMM olmak üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Genelkurmay Başkanlığı, TRT ve TÜRKSAT gibi birçok kurumu ele geçirmeye çalıştığını söyledi.

Darbecilerin, tankları vatandaşların üzerine sürdüğünü, istikbali için sokağa çıkan insanları şehit ettiğini söyleyen Poyraz, "Milletimiz acı da olsa bu tecrübesini hem koruyacak hem de nesiller boyunca aktaracak, iradesinin, devletinin ve mücadelesinin bekçisi olacaktır. 15 Temmuz'da kanımızla ve canımızla verdiğimiz destansı mücadelenin hukukla perçinleşmesi için bugün görülecek olan TÜRKSAT davası ve bütün FETÖ davalarının da sonuna kadar takipçisi olacağız." diye konuştu.

"Hainler hesap verecek", "Vatan haini FETÖ" ve "Adliyede nöbete devam" yazılı dövizler taşıyan protestocular, "İdam isteriz" sloganı attı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER