ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Mart 2024 Cuma 12:06

Türkleri dünyaya tanıttı

Türkleri dünyaya tanıttı

İslamiyet’in hoşgörüsünü ve Türk kültürünün modernliğini anlatan tek diz Kurtlar Vadisi...


YAZETE.COM - ÖZEL

Eylül ayıyla birlikte televizyon ekranlarında yayınlanan dizilere baktığımızda Türk kültürünün etkilerinin yoğun şekilde yer almaya başladığını gördük.

Türkiye'nin en uzun soluklu dizisi Kurtlar Vadisi Pusu başta Türk izleyicisi olmak üzere tüm dünyaya İslamiyet’in hoşgörüsünü ve Türk kültürünün modernliğini gösterdi. İlk kez Ortadoğu ve Balkanlar'da milyonlarca izleyici kitlesine sahip böyle bir dizide dinimiz anlatılarak insanlar iyiye ve doğruya davet edildi.

Kurtlar Vadisi aynı zamanda hem Türkiye'de hem de dünyada, 10 yıldır 'İslamofobi'ye karşı en ciddi mücadeleyi de veren dizi olma özelliğini de taşıyor.

Gerek yaşadığı her olayı, hoşgörü ve teslimiyetle kabul eden bilge ve müşfik karakter Ömer Baba'nın ruhumuzu okşayan nasihatleri, gerekse yakın Türkiye tarihini en doğru şekilde gündeme getirmesi, Ortadoğu'da, Avrupa'da yaşanan ya da yaşanmış tüm olayların perde arkasını aralayan sahneleri ile Kurtlar Vadisi bir çok dizinin de bu anlamda önünü açmış oldu.

Düne kadar Türk dizilerinde ve filmlerinde hizmetçilerin dışında kimse başörtüsü takmaz ya da İslam'ın güzelliklerini dile getirmezdi. Vadi bu anlamda da tabuların değil halkın dizisi olduğunu ispatlamış bir dizi.

Başta Türkiye olmak üzere yayınlandığı her ülkede izlenme rekorları kırmasının sırlarından biri de burada yatıyor.

10 yıldır değişmeyen dizi bu duruşu ile bu sezon da reyting rekorları kırmaya devam edeceğe benziyor.

İşte Vadi'de unutulmayan, on yıla damgasını vuran muhteşem sözler...

İŞTE 10 YILA DAMGASINI VURAN SÖZLER
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER