ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Aralık 2014 Pazar 15:41

Türkiye'nin öz gücünü ayağa kaldırmak zorundayız

Türkiyenin öz gücünü ayağa kaldırmak zorundayız

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Türkiye, başka merkezlerden dikte ettirilen ekonomi programlarıyla ayakta duramaz.Türkiye'nin öz gücünü ayağa kaldırmak zorundayız" dedi.


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) üyeleri ve Trakyalı iş adamlarının katılımıyla Keşan ilçesinde düzenlenen toplantıda, 2013 ve 2071 hedeflerini "laf olsun" diye ortaya koymadıklarını söyledi.

Türkiye'nin 100. yılına çok daha güçlü gireceğini belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye, uluslararası platformda Allah'a çok şükür, gözünün içine bakılan ülke haline geldi. Uluslararası toplantılara gittiğimizde artık 'Türkiye ne diyor' diye merak ediyorlar. Bundan 10-15 sene evvel kimse merak etmiyordu. Türkiye, bugün dünyanın G-20 ülkelerine liderlik ve dönem başkanlığı yapabilecek seviyeye gelmiştir. Aynı zamanda Türkiye, en az gelişmiş ülkeler toplantısına da ev sahipliği yapan bir ülkedir. Türkiye, Afrika Birliği ülkeleriyle iş birliği içinde, Afrika Birliği Zirvesi'ni toplayabilecek bir ülkedir. Türkiye, kültürel diplomasisindeki gücü dolayısıyla Myanmar'dan Cezayir'e kadar dünyanın dört bir tarafında birçok milletin kalkınmasına destek olan bir ülkedir. 'Sadece örnek olsun, iftihar edelim' diye söylüyorum."

Kurtulmuş, 2023'e kadarki sürecin çok hassas ve hayati olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin gelişimi için çaba harcadıklarını anlattı.

"Türkiye, ekonomik kalkınmasını sürdürecektir"

Hiç kimsenin ikinci sınıf vatandaş konumuna düşürülmeyeceğine dikkati çeken Kurtulmuş, her vatandaşın haklarını, hukuklarını, insani taleplerini koruyarak yerine getireceklerini aktardı.

Kurtulmuş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İnşallah Türkiye, ekonomik kalkınmasını sürdürecektir. Türkiye'nin ekonomik kalkınmasını sürdürmesi için burada da faz değişikliğine gidiyoruz. Artık Türkiye, Londra'dan, New York'tan, Bürüksel'den ve başka merkezlerden dikte ettirilen ekonomi programlarıyla ayakta duramaz. Türkiye, geldiği noktayla sadece Ankara'dan dikte edilen programlarla da ayakta duramaz. Türkiye'nin öz gücünü ayağa kaldırmak, Keşan'ın, Edirne'nin ve bütün bu havzanın kendi kabiliyetlerini en yüksek noktaya çıkarmak zorundayız. Bütün bölgelerin ve şehirlerin üretim kabiliyetleri en üst noktaya çıkarılacak."

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER