ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Kasım 2014 Perşembe 10:07

"Türkiye’de yılda 2 milyar 280 milyon ekmek israf ediliyor"

"Türkiyede yılda 2 milyar 280 milyon ekmek israf ediliyor"

Bursa BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, Türkiye’de yılda 2 milyar 280 milyon ekmeğin israf edildiğini belirterek, bunun ekonomiye zararının çok büyük boyutlara ulaştığını aktardı.


Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve BESAŞ işbirliği ile ilk ve ortaokullarda gerçekleştirilen ekmek israfını önleme konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm illerde organize edilen etkinliklerin Bursa’da ki bölümü BESAŞ sponsorluğunda gerçekleştirildi. Resim, şiir ve kompozisyon branşlarındaki yarışmanın ödül töreni Merinos Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız ve BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş’ın yanı sıra öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde önemli mesajlar verildi.

Ekmeğin tüm dünyada tüketilen ana gıda maddesi olduğunu belirten Arzu Ayyıldız, yarışmanın amacının da ekmek ve diğer gıdaların israf edilmesine genç yaşlarda farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Ayyıldız, Bursa’dan yarışmaya ilkokullardan 8 bin 200, ortaokullardan 16 bin 350 öğrencinin katıldığını söyledi.

YILDA 2 MİLYAR 280 MİLYON EKMEK İSRAF EDİLİYOR

BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş da ülkemizde yılda 2 milyar 280 milyon ekmeğin israf edildiğini belirterek, bunun ekonomiye zararının çok büyük boyutlara ulaştığını aktardı.

Konuşmalardan sonra şiir yarışmasında ilk ve ortaokulda birinci olan Nisa Demir ve Muhammed Ramil Özkara şiirlerini, kompozisyon birincisi Selin Can da kompozisyonunu okudu.

Ardından yarışmada ilk üçe giren öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız ve BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş tarafından verildi.

Birinci seçilenlere tablet PC, 2.ye fotoğraf makinesi, 3.’cüye de mp3 çalar hediye edildi. Dereceye giren öğrencilere 3 aylık BESAŞ ekmek kuponu da verildi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER