ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2013 Pazartesi 20:13

Türkiye Suriye sınırında çatışma

Türkiye Suriye sınırında çatışma

Hatay'ın Altınözü İlçesi'ndeki Suriye sınırından Türkiye'ye kaçak mazot geçirmeye çalışan kişiler, askere ateş açtı.


Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına göre; Hatay'ın Altınözü İlçesi'ndeki Suriye sınırından Türkiye'ye kaçak mazot geçirmeye çalışan kişiler, askere ateş açtı. Askerlerin de ateşle karşılık vermesiyle kaçakçılar, Suriye tarafındaki çalılıklara girerek, gözden kayboldu. 

Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklama şöyle:

"Türkiye-Suriye Hududunda 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Narlıca/Hatay sorumluluk sahasında, 30 Haziran 2013 saat 20.30 sıralarında Suriye'den Türkiye'ye geçirilmek istenen akaryakıt bidonları, varilleri ve tankerlerine engel olmak üzere Şht.Ütğm.M.A.Demirbüken, Ziyaret, Kıyıgören ve Hacıpaşa Hudut Karakollarından görevlendirilen 4 adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA), 1 adet Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT), 1 adet Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA), 2 adet Land Rover ve toplam 82 personelin katılımı ile müdahale edilmiş, kaçakçılık yapan şahıslara, öncelikle dur ikazında bulunulmuş, bilahare uyarı amaçlı havaya 4 el ateş açılmıştır. Bunun üzerine, Suriye tarafından unsurlarımıza Kalaşnikof piyade tüfeği, av tüfeği ve tabanca ile 10-15 el ateş açılmıştır. Olaya müdahale eden unsurlarımız derhal mevzi almış ve Suriye tarafındaki şahıslara ateşle karşılık verilmiştir. Müteakiben, şahıslar olay yerinden bölgedeki çalılık ve leçelik alana doğru kaçarak uzaklaşmışlardır.

ARDINDA BUNLARI BIRAKTILAR

Şahısların bölgeden uzaklaşmasını müteakip, bölgede Suriyeli kaçakçıların bıraktığı;

3000 adet 60'ar litrelik mazot dolu bidon, 100 adet 200'er litrelik mazot dolu varil, 8 adet her biri 2,5 tonluk mazot dolu tanker yerinde imha edilmiştir. Olayda herhangi bir personel zayiatı meydana gelmemiş olup, durum Hatay/Altınözü Cumhuriyet Savcılığına bildirilmiştir."

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER