ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2014 Perşembe 10:46

Türkiye Soma için tek yürek oldu

Türkiye Soma için tek yürek oldu

Ülke, Soma'da yaşanan faciaya sessiz kalmadı.


Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki facia ile sonuçlanan maden kazasının ardından bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu üyeleri bir araya geldi. Basın açıklaması düzenleyen grup, iş kazaları sonucu ölümlerin yaşanmasını protesto etti.

KİLİS'TE BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Başbakanlık tarafından Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden ocağında meydana gelen patlamayla birlikte 'Milli Yas' ilan edildiğinin açıklanmasının ardından Suriye sınırındaki Kilis'te bayraklar yarıya indirildi. Milli Yas ilan edilmesinin ardından Kilis Valiliği önündeki ve Suriye'ye açılan Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki Türk bayrakları yarı indirildi. Üç günlük Milli Yas'ın sona ermesinin ardından Türk bayraklarının tekrar göndere çekileceği bildirildi.

İSKENDERUN'DA TEK KİŞİLİK 'SOMA' EYLEMİ

Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki 37 yaşındaki işsiz Aşkın Tekin, Manisa'nın Soma İlçesi'nde ölen işçiler için tek kişilik oturma eylemi yaptı.

SOMA İÇİN ŞIRNAK'TA OTURMA EYLEMİ

Manisa'nın Soma İlçesi'nde faciada maden işçilerinin hayatlarının kaybetmesi, Şırnak'ta, sivil toplum örgütleri ve üniversite öğrencileri tarafından protesto edildi.

GELECEĞİN MADENCİLERİ ENDİŞELİ

Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Maden Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, Soma'daki maden faciasının ardından işçi sağlığı ve emniyeti yönünden madenciliğin geleceği konusunda ciddi endişeleri bulunduğunu açıkladı.

BDP BİNASINA SİYAH BEZ ASILDI

Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciası nedeniyle Van BDP binasına siyah bez asarken, Bitlis'te taksiciler araçlarına siyah kurdele bağladı.

BURSA'DA SOMA PROTESTOSU

Manisa'nın, Soma ilçesindeki yaşanan maden faciası nedeniyle Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi Şehreküstü Meydanı’nda toplanan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin öncülüğündeki emek ve meslek örgütleri, hükümetin işçi sağlığı ve güvenliğine ilişkin politikalarını protesto etti.

'TAŞ OCAKLARI KAPATILSIN' EYLEMİ

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'nde Üzümcek Dağı'ndaki kum ve taş ocaklarının kapatılması için mahalle sakinleri ile çevreciler, eylem düzenledi.

TUNCELİ'DE SOMA PROTESTOSU

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeKİ Faciada maden işçilerinin ölmesi Tunceli'de üniversite öğrencileri ve öğretim görevlilerince düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi.

KONYA VE AKSARAY'DA SOMA EYLEMİ

Manisa'nın Soma İlçesi'nde bir maden ocağında meydana gelen kazanda ölen 238 kişi Konya ve Aksaray'da anılırken, facia da protesto edildi.

AYDIN'DAN SOMA'YA YARDIM ELİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki faciaya yol açan kazada mahsur kalan madencilerin kurtarılması için arama kurtarma ekiplerini Soma'ya gönderdi.

İZMİR METROSU'NDA, 'KALPLER SOMA'DA' YAZISI

Türkiye'nin her yerinde Soma'daki maden faciasının acısını yaşanırken, İzmir metrosunda trenlerin gidiş yönünü gösteren yolcu bilgilendirme panosuna 'Kalpler Soma'da' yazıldı.

DİYARBAKIR BELEDİYESİ'NE SOMA İÇİN SİYAH BEZ ASILDI

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciası nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediye binasına yası simgeleyen siyah büyük bez asıldı, Türk bayrağı yarıya indirildi.

ZONGULDAK'TA EĞLENCELER İPTAL EDİLDİ

Soma'daki maden faciası nedeniyle 3 gün milli yas ilan edilmesinin ardından Zonguldak'ta bayraklar yarıya indirilirken, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası kapsamındaki tüm eğlence programları iptal edildi.

SOMA ŞEHİTLERİ ANISINA EXPO ALANINA AĞAÇ DİKİLDİ

EXPO 2016 Antalya Ajansı ile İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından EXPO 2016 Antalya alanına dikilen ağaçlar, Soma'da hayatını kaybeden şehitlere adandı.

KALBİMİZ SOMA'DA, BALIKESİR KOMADA

Balıkesir Emek ve Demokrasi Platformu (BALDEP), Manisa'nın Soma ilçesinde işçilerin maden kazasında ölmesine tepki göstermek için biraraya geldi.

ALANYA'DA SOMA EYLEMİ

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 'Gezi Parkı Dayanışma Platformu' tarafından Soma'da meydana gelen maden faciası nedeniyle protesto yürüyüşü yapıldı.

BANDIRMA’DA "SOMA" PROTESTOSU

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde, Emek Platformu üyeleri Soma’daki maden faciasında yeterli önlem alınmadığı için protesto gösterisi yaptı.

MARMARİS'TE, ÖLEN MADEN İŞÇİLERİ İÇİN EYLEM YAPILDI

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu 'Milli Merkez' adı altındaki grup, Soma'da yaşamını yitiren maden işçileri için anma eylemi düzenledi. 'Emek şehitleri ölümsüzdür' ve 'Sözün bittiği yerdeyiz' yazılı pankart açan grup, basın açıklaması okuyarak oturma eylemi yaptı.

SOMA'DA ÖLEN MADENCİLER İÇİN SESSİZ YÜRÜYÜŞ

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, maden kazasında yaşamlarını yitiren işçiler için sessiz yürüyüş gerçekleştirildi. Yatağan Enerji ve Maden işçileri, 3 kilometre yürüyerek Bodrum- Muğla Karayolu'nu tek yönlü olarak trafiğe kapattı.

BOLU'DA MADEN FACİASINA TEPKİ

Bolu'da, yaklaşık 600 kişi, Soma'da meydana gelen maden faciasına protesto ederek, oturma eylemi yaptı.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER