ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 21:46

Türkiye ile Amerika 'bilim ve teknoloji' işbirliği yaptı


ABD ve Türkiye, bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında ikili işbirliği ilerletmek için yol haritası çizdi.

3-4 Nisan tarihlerinde ABD ve Türkiye, 2010 yılında imzalanan ABD-Türkiye Bilim ve Teknoloji Antlaşması çerçevesinde bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında ikili işbirliği geliştirmek için yol haritasını çizmek üzere ilk üst düzey toplantıyı Ankara'da gerçekleştirdi.

100'den fazla Amerikalı ve Türk hükümet, özel sektör, üniversite, ve sivil toplum örgütü temsilcisi, enerji, biomedikal araştırma, tarım, doğal riskler, eğitim teknolojileri, materyal bilimleri, ve sürdürülebilir gelecek için mühendislik gibi konularda işbirliğini arttıracak mekanizmaları geliştirmek üzere toplandı.

DİASPORA GRUPLARINI GÜÇLENDİRME

Bunların yanısıra, katılımcılar, iki ülke teknolojisinin ticarileşmesini desteklemek adına yenilik ekosistemleri güçlendirmek için yollar aradı ve ekonomik gelişmeyi destekleyecek etkili politikalar ve düzenlemeleri hayata geçirdi. Daha donanımlı siyasi kararlar alabilmek adına bilimden istifade etme metodlar, üniversite ve araştırmacılar arasında bağlantılar kurmak, ve işbirliğinin devamlılığı için diaspora gruplarını güçlendirmek gibi konular tartışıldı.

Okyanus ve Uluslararası Çevre ve Bilim İşleri’nden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Dr. Kerri-Ann Jones, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile iki ülkenin heyetlerine başkanlık ettiler. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen toplantıya, Bilim ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve ABD Büyükelçisi Francis J. Ricciardone de katıldı.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER