ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 17:33

"Türkiye, çocuk haklarında ciddi adımlar attı"

"Türkiye, çocuk haklarında ciddi adımlar attı"


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, Türkiye’nin çocuk hakları konusunda son yıllarda ciddi adımlar attığını, bu sayede çocuk sorunlarının minimuma indirildiğini söyledi.

Malatya’da Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Aile Danışma Merkezi tarafından “Yüreği Küçük Hayalleri Büyük Çocuklar” isimli bir etkinlik düzenlendi. Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe; Malatya Vali Vekili Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Turan Odabaşı, Türkiye Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Duran Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt ve ile 700 çocuk katıldı.       

İl Müdürü Hidayet Bozkurt, burada yaptığı konuşmada, çocuk hakları alanında son yıllarda Türkiye’de ciddi adımlar atıldığını belirtti. Bu alanda, Malatya’nın da Türkiye’ye örnek çalışmalar yaptığını vurgulayan Bozkurt, sokakta çalışan çocuklar sorununun minimum seviyelere indirildiğini anlattı. Bozkurt, şöyle devam etti:        

“Çocukları, içinde yaşadığı toplumun koşullarından bağımsız olarak değerlendirmek mümkün değildir. Her toplumun geleceği olarak görülen çocuklar sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda her türlü imkânlardan yararlanmak hakkına sahiptir. Çocuklarımızın üreten bireyler olarak toplumda yerlerini almalarını istiyorsak, onların sağlıklı yaşam, eğitim ve güvenli bir ortamda haklarını korumamız ve her konuda sağlıklı birer insan olarak hayata bağlamamız gerekir. Sadece temsili bir gün olan “Dünya Çocuk Hakları Günü” değil tüm günlerin onlar için olduğunu, çocuklarımızın yüzünün hiç solmadığı günler diliyor, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.”        

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da ülke kültüründe çocukların geleceğin teminatı olarak görüldüğünü anımsatarak, “İnanıyorum ki çocuklarımız ileride çok daha güzel bir Türkiye’de uyanacak, barış içinde bir dünyada yaşayacaklardır. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu bu anlamlı programdan dolayı tebrik ediyor ve tüm çocuklarımızın dünya çocuk hakları gününü kutluyorum.” dedi.        

Konuşmaların ardından, Dünya Çocuk Hakları Günü ile ilgili sunum gösterildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan çocuklar dev pastayı birlikte kesti. Palyaço, İbiş, kukla gösterileri çocuk haklarının işlendiği tiyatro gösterisinin sunumu gerçekleştirildi. Çocuk şarkılarının söylendiği canlı müzik eşliğinde yemek ikram edildi. Müdürlük bünyesindeki kuruluşlarda barınan çocukların ‘çocuk hakları’ ile ilgili yaptığı resim sergisi açıldı.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER