ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Haziran 2013 Cumartesi 17:02

Türkiye bu videoyu konuşuyor

Türkiye bu videoyu konuşuyor

Taksim Gezi Parkı masum taleplerle başladı, sonra hükümet karşıtı büyük bir protestoya dönüştürüldü.


Türkiye günlerdir bu gösterleri konuşuyor. Adeta halk ayaklanması gibi sunulan olayların arkasında Sırbistan merkezli CIA destekli Otpor örgütü mü var?

Sosyal medyada dolaşan bu videoda eylemlerin nasıl yapılacağı, göstericilerin nasıl organize edildiği görüntüler eşliğinde ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.

Aralarında Gürcistan ve Ukrayna'nın da olduğu çok sayıda ülkede yapılan devrimler ve olayların arkasında Otpor'un olduğu iddia ediliyor.

SİZİ ŞOKE EDECEK VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Elli ülkede çalışan Otpor'un kilit oyuncuları, rejim değişikliği içinn kendilerine Washington'daki kişiler tarafından verilmiş bir gündemi takip ettikleri belirtiliyor.

Örgütün merkezi Sırbistan'da. Sırpça-Hırvatça’da “otpor”, “direniş” anlamına geliyor. Hedefi sosyal medyayı kullanarak ülkede sivil darbe girişimini başlatmak.

Otpor isyan için medyayı özellikle de twitter'ı çok iyi kullandı. Yabancı kaynaklı sosyal medyada anlamı işgal olarn occupy, Türkiye'de diren kelimesi kullanıldı.

Diren Gezi Parkı isimli uzantıyı twitter'da 1 numaraya yerleştirerek dikkatleri Türkiye'nin üzerine çektiler. Türkiye'nin diktatör tarafından yönetildiği iddiasını dünyaya duyurdular. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER