ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Aralık 2014 Perşembe 17:04

T"ürkiye bizim dostumuz"

T"ürkiye bizim dostumuz"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Slovakya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak ile bir araya geldi.


AB Bakanlığındaki görüşme öncesinde kısa bir açıklamada bulunan Bozkır, Slovakya'nın, Türkiye'nin önem verdiği ülkelerden olduğunu belirterek iki ülke arasındaki ticaret hacminin 1,5 milyar dolar olduğunu ve bunun 5 milyar dolara çıkarılması için potansiyelin bulunduğunu ifade etti.

Bozkır, görüşmede, Türkiye'nin AB sürecini ve gelecek dönemde birlikte atılabilecek adımların ele alınacağını dile getirdi.

Lajcak da 10 yıldır AB üyesi olan Slovakya'nın bu dönemde çehresinin değiştiğini ve en başarılı yıllarını geçirdiğini, AB üyeliğinden büyük fayda sağladığını söyledi. AB'nin genişlemesini ve Türkiye'nin AB üyeliğini güçlü bir şekilde desteklediklerini ifade eden Lajcak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun iki nedeni var: Birincisi, genişleme süreci AB'nin en başarılı politikalarından biri. Çünkü diğer ülkelere barış, istikrar ve refah getiriyor. İkincisi ise Türkiye bizim dostumuz. Yıllardır güçlü ve dostane ilişkilere sahibiz ve biliyoruz ki Türkiye'nin üyeliği AB'yi güçlendirecek ve zenginleştirecektir."

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER