ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Mart 2013 Çarşamba 18:30

Türkeş olsaydı Bahçeli'ye ne derdi?

Türkeş olsaydı Bahçeliye ne derdi?

Devlet Bahçeli'nin çözüm sürecine karşı çıkarak halkı isyana çağıran ifadeleri tepkiye neden oldu. İşte Başbuğ ve Bahçeli'nin Kürt sorununa bakışı...


HABER ANALİZ

Ökkeş KOSKA-YAZETE.COM

İmralı görüşmeleri Türkiye’de bahar havası estirirken MHP sürece destek vermeyerek karşı çıkmaya devam ediyor. MHP, sürece ve iktidara karşı çıkmak adına halkları birbirlerine düşürme noktasına getiriyor.

BAHÇELİ'NİN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMALARI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partsinin Bursa mitinginde galeyana gelerek, partililerin "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganına "Merek etmeyin onunda zamanı gelecek" şeklinde cevap verek çatışma ortamı hazırlar gibi bir tavrı vardı. MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada bu sözlerin kararlılıkla söylediğini ve arkasında olduğunu belirtti. Özellikle bu olayın Bursa'da yaşanması halkların karşı karşıya gelmesini daha da tetikler.

Binlerce askerin, polisin ve kamu görevlisinin hayatını kaybettiği Türkiye'nin bu kangrenlenmiş sorununun çözümü yolunda halkı isyana teşvik edici açıklamalar yapmak barışa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ne kadar katkı sunabilir ki?

TÜRKEŞ, HEP'LİLERLE ANLAŞARAK KAVGAYI SONLANDIRMIŞTI

Onlarca insanın hayatını kaybettiği 92 Nevruz'undan sonra Kürtler ve Türkler karşı karşıya geldi. MHP'nin kurucu başkanı ve Ülkücü harekatının unutulmaz ismi  Alparslan Türkeş, bu çatışma ortamını yatıştırmak için aralarında Leyla Zana'nın da bulunduğu dönemin bazı HEP'li vekilleri siyasi parti liderlerinden randevu istedi. HEP'liler Mesut Yılmaz, Erdal İnönü, Bülent Ecevit,  Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş ile görüştü.

Türkeş, HEP'li vekillerle yakından ilgilenerek sohbet boyunca kardeşliğe vurgu yaptı.

Feridun Yazar'ın kitabında yer verdiği bilgiye göre; Başbuğ, Zana ve heyete, "Biz kardeşiz, benim yeğenlerim de Kürt. Kız kardeşim Kürtlerin gelini bizim birbirimizden ayrılmamız mümkün değil." diyerek misafirlerini ve kamuoyunu rahatlatmıştı.

TÜRKEŞ KÜRT VEKİLLERE ÖNERİDE BULUNDU

Türkeş, HEP'li ekibe uyarılarda da bulundu: " Ben kitleme hakimim benim sözümü dinlerler, siz de kitlenize söz geçirin durudurun, tabanınıza hakim olun, elbirliği ile bu tür çatışmalrı engelleyeli. Türkiye, Türk-Kürt çatışmasıyla bölünür." 

Bu uzlaşmacı sohbetiin ardından ülkede çatışma ortamı yatışmıştı.

twitter/okkeskoska

okkeskoska@yazete.com

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER