ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Haziran 2013 Cumartesi 07:25

Türkçe'nin çocukları binlerce Sivaslıyı coşturdu

Türkçenin çocukları binlerce Sivaslıyı coşturdu


Sivaslılar, Türkçe'nin çocuklarını bağrına bastı. Bu yıl 'Evrensel barışa doğru' sloganıyla düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için Sivas'a gelen dünya çocukları Sivaslıları coşturdu. Soğuk havaya rağmen binlerce Sivaslı heyecana ortak oldu.

Türkçe Olimpiyatları Sivas etkinliği bir ilke sahne oldu. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi bahçesi tarihi bir güne daha tanıklık etti. Bu yıl 3.'sü düzenlenen il etkinliği için müze bahçesi ve çevresini hınca hınç dolduran yaklaşık yiğidolar, dünya çocuklarıyla söylenen şarkılara eşlik etti. Iraklı öğrencilerin sergilediği yöresel halk oyunu Sivaslılardan büyük ilgi gördü.

35 ülkeden 75 öğrencinin katıldığı etkinlikte, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'üşüyorum' şiiri izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Gecede etkinliğe sponsor olan kurum ve kuruluşlara plaket verildi. Aktif Sivaslı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Zeki Bulut ise katkılarından dolayı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a plaket takdim etti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gecede yaptığı konuşmada, Bu etkinliğin ülkeler arası evrensel barışa ve diyaloğa en çok ihtiyaç duyulan günümüzde kültürlerarası kaynaşmaya ve barışa katkıda bulunduğuna dikkat çekti. Yılmaz, "Dünyaya Türk kültürünü tanıtmaktadır. Uluslararası kardeşliği pekiştirmek ve kültürümüzü tanıtmak için bundan daha güzel bir etkinlik düzenlemezdi. Bugün burada aynı dili konuşanlatım değil, aynı duyguları paylaşanların anlaştığına şahitlik ediyoruz. Bu kardeşlerimiz su gibi temiz, ekmek kadar aziz, Kızılırmakçasına bizim canımız, ciğerimiz" şeklinde konuştu.

"Bu kültür şöleni, karşılık beklemeksizin bu ülkeyi daha nasıl büyütebiliriz kaygısı taşıyanların, yardan, anadan, serden geçenlerin, bu ülkenin destanını ezberden okuyanların" diyen Bakan İsmet Yılmaz, "Bu eser ülkesinden uzakta hizmet edenlerin, yağmurla, rüzgarla beklenenlerin, bulutlarla, turnalarla yoldaş olanlar ile vatan sevgisi imandandır diyerek ülkemizin kültürünü yedi iklime taşıyan ve tanıtanların eseri" ifadelerini kullandı.

Olimpiyat coşkusu söylenen şarkılarla devam etti. Programda Aşık Veysel'in 'Gidiyorum gündüz gece' türküsü de büyük alkış aldı. Programa Vali Zübeyir Kemelek, Tarım eski Bakanı ve Ak Parti Yürütme Kurulu Üyesi Musa Demirci, Sivas milletvekilleri Ali Turan ve Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.






















KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER