ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Nisan 2014 Çarşamba 20:08

Türk kaptanın cenazesi Türkiye’ye gönderildi

Türk kaptanın cenazesi Türkiyeye gönderildi

Yaklaşık bir hafta önce Yunan askerleri tarafından öldürülen Türk kaptanın cenazesi Muğla’nın Bodrum ilçesine getirildi.


Yunan sahil güvenlik ekiplerince Kos Adası'na mülteci taşıdığı gerekçesiyle öldürülen ve 8 gün boyunca cenazesi teslim edilemeyen Türk kaptan Mustafa Ateş’in cenazesi akşam saatlerinde Bodrum gümrüğünden giriş yaptı. Ağabeyi Murat Ateş’in cenazeyi almaya gitmesi ile işlemleri hızlandıran Yunan yetkililer, bugün sabah saatlerinde cenazeyi işlemlerin ardından teslim etti. Bodrum - Kos feribotu ile Bodrum’a getirilen Türk kaptanın cansız bedeni ambulans ile Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

 Genç kaptanın acılı ağabeyi İsmail Ateş, 8 günün sonunda cenazeyi güçlükle teslim aldıklarını belirterek şu sözlere yer verdi: “Vatan sağ olsun, biz kardeşimizi şehit olarak kabul ediyoruz. Yetkililerin bu kadar geç kalması nedeniyle çok üzgünüz. Acımızı yaşamak için memleketimiz hataya götüreceğiz kardeşimizi oraya defin edeceğiz. Bu işleri hızlandıran ağabeyimiz Asım Başaran’a da çok teşekkür ederiz. Bundan sonra hukuksal mücadeleye giriyoruz. Avukatımız işin takibinde. Yunan yetkililerden bir açıklama gelmedi şimdiye kadar. Pasaportu kimliği her şeyi üzerindeydi kardeşimizin. Bu olay büyük bir olay, bu olayın peşini bırakmayacağız.”

    UKRANYALI NİŞANLI ÜLKESİNE DÖNDÜ

    Mustafa Ateş’in ölmeden bir süre önce nişanlandığı Ukranyalı Elena Dmitriev’in yaşadığı acıya daha fazla dayanamadığı ve ülkesine dönüş yaptığı öğrenildi. Genç kaptanın nişanlısı Dmitriev’i ailesi ile tanıştıracağı ve kısa bir süre sonrada evlenecekleri belirtildi.

 Bu arada Ateş’in cansız bedeni, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopsinin ardından ise cenazenin Ateş’in memleketi olan Hatay’ın Hassa ilçesine gönderileceği bildirildi.










KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER