ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Eylül 2014 Pazar 20:31

"Türk jetine" taciz!

"Türk jetine" taciz!

Devriye görevi yapan Türk F-16 uçağı Suriye hava savunma sistemi tarafından taciz edildi. Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre, sistem 4 saniye süreyle Türk jetine kilitlendi.


Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'de konuşlu SA-2 füze sistemi tarafından, İncirlik meydanından kalkan ve "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden F-16 uçağına, 4 saniye süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, TSK'nın günlük faaliyetlerine yer verildi.

Açıklamaya göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının faaliyetleri kapsamında, Sonsuzluk (Eternity)-2014 Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Tatbikatı, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan'ın katılımıyla, 22-26 Eylül 2014 tarihleri arasında, Tiflis / Gürcistan'da icra edilecek.

Tatbikat, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan personeli arasında eğitim, iş birliği ve birlikte çalışılabilirliği geliştirmek, personeli bir sistem içerisinde eğiterek, muhtemel birçok uluslu barışı destekleme harekatının icrasına imkan sağlamayı amaçlıyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının dünkü faaliyetleri kapsamında ise 6 F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.

Suriye'de konuşlu SA-2 füze sistemi tarafından, İncirlik meydanından kalkan ve "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden F-16 uçağına, dün Hatay üzerinde, 21.000 feet irtifada, dört saniye süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Türkiye-Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet F-16 uçağı, Suriye'ye ait bir adet MI-17 helikopterinin, Karbeyaz / Hatay güneyinde sınırımıza doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi, bu durum üzerine Suriye'ye ait söz konusu hava aracı, sınıra 2.7 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı faaliyetleri kapsamında da bir adet bot ile Ege Denizi'nde keşif gözetleme görevi, dört adet bot ile Türkiye-Suriye hududunda, deniz trafiğinin kontrolü görevi icra ediliyor.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER