ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Mart 2014 Perşembe 14:49

Türk F16'larına Suriye'den yine taciz

Türk F16larına Suriyeden yine taciz

Genelkurmay, sınır hattı boyunca devriye uçuşu yapan dört F-16 uçağına Suriye'de konuşlanan füze sistemleri tarafından 14 kez tacizde bulunulduğunu bildirdi.


Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye sınırına yaklaşan Suriye'ye ait bir SU-24 uçağının, iki F-16'nın bölgeye yönlendirilmesi üzerine uzaklaştığını, ayrıca sınır hattı boyunca devriye uçuşu yapan dört F-16 uçağına ise Suriye'de konuşlu SA-2, SA-5 ve SA-8 füze sistemleri tarafından toplam iki dakika 20 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle 14 kez tacizde bulunulduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, TSK'nın günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Türkiye-Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki F-16 uçağı, Suriye'ye ait bir SU-24 uçağının, Yayladağı/Hatay güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi. Suriye'ye ait SU-24 uçağı F-16'ların bölgeye gelmesi üzerine sınıra 1,4 deniz mili kala geri dönerek uzaklaştı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, dört F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra etti. Bu görevler esnasında F-16 uçaklarına Suriye'de konuşlu SA-2, SA-5 ve SA-8 füze sistemleri tarafından, toplam iki dakika 20 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle 14 kez tacizde bulunuldu.

Deniz Kuvvetleri

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ise Barbaros Türk Deniz Görev Grubu (TDGG)'nun faaliyetleri kapsamında; Türkiye Cumhuriyet Gemisi (TCG) Oruçreis, TCG Gediz, TCG Heybeliada ve TCG YB. K. Güngör Kanarya Adaları/İspanya'ya intikale, TCG Gelibolu Uluslararası Denizcilik ve Savunma Fuarına (DIMDEX) katılım ve bölge ülkelere yönelik liman ziyaretleri kapsamında Doha/Katar liman ziyaretine ve TCG Gaziantep İngiltere ev sahipliğinde icra edilecek JOINT WARRIOR-14 Tatbikatı'na iştirak ve Kuzey Avrupa ülkelerine liman ziyaretleri kapsamında Edinburg/İngiltere'ye intikale devam etti.

TCG Gökçeada NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2), Okyanus Kalkanı Harekâtı (CTF-508) kapsamında Aden Körfezi'nde karakol görevine devam ederken, TCG Bartın Birleşmiş Milletler UNIFIL Harekatı kapsamında Mersin liman ziyareti hitamında Karakol sahasına intikal etti.

Şehit Topçu Kd.Bçvş.Necmettin Ergin Taktik Eğitimi-1/14 kapsamında 14 geminin katılımı ile Marmara Denizi'nde, Şehit Dz.P.Er.Salih Kahya Tek Gemi Eğitimi-01/14 kapsamında iki geminin katılımı ile Marmara Denizi'nde planlı eğitimleri ile TCG Yavuz Karadeniz Uyumu Harekatı kapsamında T-3 numaralı sahada keşif gözetleme görevi icra edildi.

Ege Denizi'nde Keşif Gözetleme uçuşu icra eden bir Deniz Karakol uçağı (TCB-652) Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait iki adet F-16 uçağı tarafından uluslararası hava sahasında yedi defa, toplamda 96 saniye süreyle radar ile traklanmak suretiyle taciz edildi.

Bir CN-235 uçağı Etkin Çaba Harekatı kapsamında Akdeniz'de Keşif Gözetleme uçuşu icra ederken, 20 gemi de diğer harekat eğitim faaliyetleri kapsamında görev aldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı da dört bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevini yerine getirdi. 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER