ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Kasım 2014 Salı 20:38

Türk damat adayları Kırgızistan'da dolandırıldı

Türk damat adayları Kırgızistanda dolandırıldı

Kız arkadaşlarının aileleri ile tanışmak için Kırgızistan'a gelen 2 Türk'ü darbeden ve paralarını alan 5 zanlı yakalandı


Türkiye'de tanıştıkları Kırgız kızların aileleriyle görüşmek için Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e gelen 2 Türk'ü darbettikleri ve paralarını aldıkları ileri sürülen 5 zanlı yakalandı.

Bişkek Emniyet Müdür Yardımcısı Aleksandr Belun.skas, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 Türk'ün, Türkiye'de tanıştıkları Kırgızistan uyruklu 2 genç kızın yakınlarıyla görüşmek için geldikleri Bişkek’te kiraladıkları dairede, 2 kişi tarafından darbedildiği, 2 bin dolar tutarında para ve altınlarının çalındığı şikayeti üzerine çalışma başlatıldığını belirtti.

Kısa sürede olayın faillerinin belirlenerek gözaltına alındığını bildiren Belunskas, damat adayı 2 Türk'ün, genç kızların "sözde" yakınları tarafından soyulduğunu ifade etti. 

Belunskas, arasında bir istihbarat görevlisinin de bulunduğu 5 zanlının ifadelerinde, 2 Türk'ü darbedip, para ve altınlarına el koyduklarını söylediklerini bildirdi.

Olay öncesinde 2 Türk'ün, genç kızların yakınlarına beşer bin dolar çeyiz parası verdiğini söyleyen Belunskas, 18-27 yaşları arasındaki 5 zanlının dolandırıcılık ve soygun suçlarından gözaltına alındığını, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydetti. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER