ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Kasım 2014 Cuma 12:49

Türk bayrağına çirkin saldırı

Türk bayrağına çirkin saldırı

Sosyal medyada paylaşılan video da bir grup genç Türk bayraklı tişörtü yaktı.


Naime Bekmezci-Yazete.com

Son günlerde yapılan Türk bayrağı saldırısına yönelik tahriklere bir yenisi daha eklendi. Sosyal medyada dolaşan bir video izleyenleri kızdırmaya yetti. Sosyal medyaya aktarılan video paylaşım rekoru kırıyor. Birkaç genç Türk bayrağını şeklindeki tişörtü halay eşliğinde yakıyor.

Videoyu izleyen Türk vatandaşları da Türk bayrağını yakanların yakalanması için videoyu sosyal medyaya hızlı bir şekilde paylaşmaya başladı.  

HALBUKİ BİZ BÖYLE BİR ATA'NIN EVLADIYIZ!

“İzmirliler kurtuluşlarının adeta bayramını yaşıyorlar. Yüce kurtarıcıyı İzmir bağrına basmakla meşguldür. Karşıyaka'da misafir edileceği evin önüne halı gibi, ipekten bir Yunan bayrağı serilmiştir.

Oradaki İzmirliler: “Buyurun, geçiniz. Bizim öcümüzü aldınız. Yunan Kralı bu evden içeri, bizim bayrağımıza basarak geçmişti. Siz lütfen bu karşılığı vererek, o günkü lekeyi siliniz. Burası sizin şehrinizdir. Bu ev sizindir. Bu hak sizindir...” diye adeta yalvarıyorlardı.

Büyük kurtarıcı ağlayan, yalvaran İzmirli annelere, hanımlara ve karşılayıcılara tatlılıkla ve fakat kararlılıkla baktı:

- O kişi geçmişte yanılmış. Bir milletin geleceğinin sembolü olan “Bayrak” çiğnenmez. Ben onun yaptığı hatayı tekrar edemem. O bayrağı hemen yerden kaldırın...

Ruşen Eşref Ünaydın'ın Anlatımı İle Mustafa Kemal Paşanın Bayrağa Saygısı

Tarih ve yer: 10 Eylül 1922- İzmir

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER