ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Nisan 2013 Pazar 22:43

Türk Alman Dostluk Federasyonu "dostluk ödülleri" sahiplerini buldu


 Almanya'nın Münih kentindeki Türk-Alman Dostluk Federasyonu (DTF) tarafından bu yıl 12'ncisi verilen "dostluk ödülleri" sahiplerini buldu.
     Türk-Alman dostluğuna kültürlerarası diyalog ve sevgiyle yaklaşarak olumlu katkıda bulunanlara verilen "DTF dostluk ödülleri", Bavyera Eyalet Parlamentosunda gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi.
     Törende konuşan Eyalet Parlamento Başkan Yardımcısı Jörg Rohde, Türkiye ile Almanya arasında karşılıklı güvene dayanan ilişkilerin son derece iyi olduğunu belirterek, "Türk emek gücü ve girişimcileri olmadan Bavyera'nın ekonomik kalkınmasını düşünülemez. Bavyera burada yaşayan Türk kökenlilerle gurur duyuyor" dedi.
     Dostluk ödülünün politika dalında bu yılki sahibi olan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in görüntülü mesajında "Ben sadece Türk kökenlilerin değil, ülkenin bugünkü refah seviyesine gelmesine katkısı olan buradaki tüm Türklerin de başbakanıyım" sözleri alkışlandı.
     "DTF dostluk ödülleri", medya dalında Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, eğitim dalında Robert Bosch Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İngrid Hamm, spor dalında Fenerbahçeli eski kaleci ve FC Köln İkinci Başkanı Harald Toni Schumacher, ekonomi dalında Sunexpress Yönetim Kurulu Başkanı Paul Schweiger, kültür dalında kabare sanatçısı Hagen Rether'e verildi. DTF ödül gecesinde Stern Dergisi'nden Hans Kilger de destek ödülüne layık görüldü.
     Münih'teki ödül törenine katılamayacağı için Angela Merkel'e ödülü, 10 Nisan'da başbakanlıkta takdim edilmişti.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER