ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 22:10

"Turizmde markalaşmak için 'Turizm Çerçeve Yasası' acil çıkmalı"


MHP Antalya Milletvekili Doç.Dr. Mehmet Günal, turizm sektöründe uzun yıllardır yaşanan sorunlara köklü neşter vurmak için 'Turizm Çerçeve Yasası'nın bir an önce çıkması gerektirdiğini bildirdi.

Milletvekili Günal, Turizm Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada, yurt dışında bir gecelik konaklama fiyatıyla Türkiye'de uçak bileti dahil bir haftalık turların düzenlendiğinin Turizm Teşvik Kanunu'nun yeniden gözden geçirilmesini bir daha gözler önüne serdirdiğini kaydetti. Günal, "Ayrıca yurt dışında bir gecelik konaklama fiyatıyla Türkiye’de uçak bileti dahil bir haftalık turların düzenlendiğini öğreniyoruz. Bu tür sorunların düzeltilmesi için Turizm Çerçeve Yasasının acilen çıkarılması gerekir. Turizm Teşvik Kanunun tekrar gözden geçirilmesi gerekir. Sektör çalışanlarının da sorunlarının bir an önce çözülmesi gerekir." dedi.

Antalya'da turizm sezonunun başladığını belirten Günal, 2 hafta önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile katıldıkları yurtdışı ziyaretinde ödenen konaklama fiyatlarını duyunca şaşkınlık geçirdiğini ifade etti. Yurtdışında otel fiyatlarının pahalılığı üzerine şu bilgileri veren Günal: "O ülkede bir gecelik ödediğimiz fiyata, Türkiye'de uçak dahil bir haftalık tur yapılıyor, yani işin ne kadar vahim durumda olduğunu anlatmak istiyorum. Dolayısıyla bir koordinasyon sorunumuz var, fiyatlama, arz talep planlamasına ilişkin sorunumuz var. Kültür ve Turizm eski Bakanı Sayın Ertuğrul Günay'a çerçeve yasamızın çıkarılması gerektiğini defalarca söylemiştim. Ama bizim çerçeve yasamız hâlâ çıkmadı. Şimdi, yeni Bakan Ömer Çelik özellikle ilk iş olarak bu meseleyi ele alması gerektiğini sektör adına, oradaki yatırımcılarımız adına ben bir defa daha söylüyorum. Tüm partilerden Antalya milletvekilli arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmede, turizm sektörünün temsilcilerini ve sektör sorunlarını hep birlikte yeni bakanımıza götürmek üzere anlaştık. Önümüzdeki günlerde inşallah bu da olur. Herzaman söylediğim gibi Antalya’nın menfaatine olacak herşeyde MHP Antalya milletvekili olarak işbirliği yapmaya hazırım." 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER