ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 18:41

Turizmde aşçıların da tuzu var


Bursa Aşçılar Derneği (BURASDER), Almira Otel’de Pastarom firmasının tanıtım toplantısında bir araya geldi.

Toplantıya; Bursa vali yardımcıları Ahmet Hamdi Usta, İsmail Demirhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Filiz Çilingir, BESOB Başkanı Arif Tak ile çok sayıda aşçı katıldı.

BURASDER Başkanı Reşat Kahrıman, Bursa’nın vizonunun turizme dönük olduğunu ve bu amaçla meslektaşlarıyla birlikte çalıştıklarını ifade etti. Vali Yardımcıları Ahmet Hamdi Usta, sanayide belli bir doygunluğa ulaşan Bursa’nın, Türkiye’de ve dünyada turizmde hak ettiği yeri alması için yapılan çalışmaları anlattı.

Turizmin en önemli ayağının mutfak olduğunu kaydeden Usta, Bursa Aşçılar Derneği’ne önemli görev düştüğünü ifade etti. Valilik olarak BESOB, BTSO, Aşçılar Derneği’nin üyeliğinde BEBKA Projesi yaptıklarını belirten vali yardımcıları Ahmet Hamdi Usta, “Proje kapsamında, Bursa Mutfağı’nın tanıtımına, coğrafi konumuna, Bursa’da yetişen ürünlerin tanıtılması, turizm envanterinin çıkarılması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’nin önemli gurmelerini Bursa’da bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Proje sonunda 3 kategoride aşçılar festivali düzenlemeyi düşünüyoruz. Turizm otelcilik okulları, 22 kadın derneği ve profesyonel aşçılar arasında yarışmalar düzenlenecek. Bu yarışmaları uluslararası seviyede yapmayı hedefliyoruz. Bu yarışmalar, Bursa’nın tanıtımına önemli katkı sağlayacak. Bu projede aşçıların büyük katkıları var.” dedi.

Pastarom Gıda Genel Müdürü Ekrem İnce de mutfak şeflerinden öğrendikleri bilgileri gelecek kuşaklara taşımak istediklerini söyledi. İnce, gıda sektöründe tedarikçi olarak faaliyetini sürdürdüklerini anlattı. İnce, şöyle dedi: “Pastarom, her zaman ilkleri ve en iyileri müşterilerine sunmayı hedefleyerek, kendi dallarında seçkin firmalarının, en iyi ürünleri ile Türk kullanıcılarını buluşturmaktadır. Firmamız, dünyanın dört bir yanında, gerek profesyoneller gerekse tüketiciler tarafından tercih edilen markaları yelpazesinde bulunduruyor. Pastarom, kendi bünyesindeki şefler vasıtasıyla Avrupa’da edindiği yenilik ve gelişmeleri Türkiye'de şeflere aktarıyor.”
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER