ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Nisan 2014 Perşembe 11:56

Turgut Özal mezarı başında anıldı

Turgut Özal mezarı başında anıldı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 21. yılında mezarı başında anıldı.


Topkapı’daki Anıtmezar’da düzenlen törene protokolün yanı sıra merhum Cumhurbaşkanı’nın eşi Semra Özal, oğlu Ahmet Özal ve diğer aile bireyleri katıldı. Ahmet Özal, babasının ölümü üzerindeki şaibelerin devam ettiğini söyledi.

17 Nisan 1993 yılında hayatını kaybeden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 21. yıldönümünde Topkapı’daki Anıtmezar’da düzenlenen törenle anıldı. Törene, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, askeri yetkililer, Turgut Özal’ın eşi Semra Özal, oğlu Ahmet Özal ile diğer aile üyeleri katıldı. Semra Özal, eşinin mezarının bulunduğu yere özel platform aracılığı ile indirildi. Yakınlarının desteği ile yürüyebilen Semra Özal tören alanındaki yerine oturdu. Özal, tören öncesi 6,5 yaşındaki torunun Serra Özal’ı öpüp sevdi.

‘ŞAİBELER DEVAM EDİYOR’

Anıtmezar’da kendilerine ayrılan yerde oturan Ahmet Özal ile annesi Semra Özal gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, babasının ölümünü daha dün gibi hatırladıklarını sanki 21 yıl geçmemiş gibi hissettiklerini aktardı. Ahmet Özal, babasının ölümüne ilişkin şaibelerin halen devam ettiğini vurguladı. Adli Tıp Kurumu raporu üzerinde oynanan oyunların yazılıp çizildiğini beyan eden Özal, raporun eksik parçaları olduğunu öne sürdü. Özal, birilerinin engellemeye çalıştığını ancak kim olduklarını bilmediğini ifade etti. Özal Adli Tıp Kurumu’nda çalışan teknisyenlerin de tehdit aldıklarını iddia etti.

Turgut Özal’ın eşi Semra Özal’da onsuz 21 yılın kendisi için bir asır olduğunu dile getirdi. Gözyaşlarını tutamayan ve güçlükle konuşan Semra Özal, Turgut Özal’ın yerinin dolmasının imkansız olduğunu kaydetti. Efe Özal’ın eşi Sinem Özal kızı Serra ile birlikte Turgut Özal’ın mezarına çiçek bıraktı. Duygularını ifade eden Sinem Özal, “Allah herkese onun kadar sevilmeyi nasip etsin.” dedi. Turgut Özal’ın torunu Serra Özal da ailesinin dedesi hakkında kendisine her şeyi anlattığını söyledi. Serra mezarına çiçek bıraktığı dedesinin Türkiye’ye renkler getirdiğini söyledi.

Törende, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, hükümet, Tük Silahlı Kuvvetleri, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri Turgut Özal’ın mezarına bırakıldı. Resmi tören, saygı duruşunun ardından sona erdi. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı ölüm yıldönümünde sevenleri de unutmadı. Sabah erken saatlerden itibaren Özal’ın mezarını ziyaret ederek sevenleri onun için Kur’an-ı Kerim ve dualar okudu.





















KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER