ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2014 Pazartesi 00:56

Türe istinat duvarının yıkıldığı bölgede

Türe istinat duvarının yıkıldığı bölgede

Mehmet Türe, Ören Beldesi'ndeki TOKİ konutlarında istinat duvarının yıkıldığı bölgede incelemeler yapıp, çevre sakinleri ile görüştü.


BAŞKAN TÜRE: ENDİŞE DUYUYORUZ

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Ören Beldesi'ndeki TOKİ konutlarında istinat duvarının yıkıldığı bölgede incelemeler yapıp, çevre sakinleri ile görüştü. Başkan Mehmet Türe, 4 metre yüksekliğindeki, yaklaşık 35 metrelik duvarın yıkılması sırasında tonlarca molozun altında kalan ve hurda yığınına dönen 13 taşıtta kimsenin bulunmamasının teselli verici olduğunu söyledi.

Olayla ilgili TOKİ Genel Müdürlüğünü ve Başbakanlık yetkililerini bilgilendirdiklerini ancak istinat duvarının arkasındaki 11’er katlı iki apartmanın sağlamlığı konusunda büyük endişe duyduklarını vurgulayan Başkan Türe, ilgilerin incelemeler yaptığını, hazırlanacak rapora göre hareket edeceklerini belirtti.

Duvarın yıkıldığı apartmanlarda oturan vatandaşlar ise yıllardır TOKİ yetkililerinden hiç kimsenin site sorunlarıyla ilgilenmediğini öne sürdü. Binadaki tahliye borularının dahi söküldüğünü iddia eden kaydeden TOKİ sakinleri, “Bizden her ay 60 lira aidat alınıyor. Ancak bunun karşılığında hiçbir iyileştirme yapılmıyor. Sadece günü birlik işler yapılıyor. TOKİ binalarındaki blok çatlaklar ve temellerdeki çökmeler bizi tedirgin ediyor. Bir an önce bu aksaklıkların giderilmesini istiyoruz'' dedi.

Site Yöneticisi Ramazan Alaboyun ise bloklarda bir hareketliliğin yaşanmadığını ancak mühendislerinin vereceği raporun ardından kesin bir şekilde konuşabileceklerini söyledi.

Bu karede 13 araç var

 

 













KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER