ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Ekim 2017 Çarşamba 12:02

Tüpraş İzmir rafinerisinde patlama

Tüpraş İzmir rafinerisinde patlama

Tüpraş'ın İzmir rafinerisinde meydana gelen patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı Aliağa Kaymakamı Yılmaz: "Bakımdaki kazanda gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama. İş kazası, dışarıdan bir müdahale, saldırı yok" ÖLEN İŞÇİLERİN İSİMLERİ EKLENDİ


Tüpraş İzmir Rafinerisi'ndeki patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Tüpraş'ın Aliağa ilçesindeki İzmir Rafinerisi'nde sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Ekiplerin güvenli bölgede bekletildiği belirtildi.

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir kullanılmayan bir nafta tankının son kontrolleri yapılırken patlamanın meydana geldiğini ifade etti.

Yılmaz, "Bakımdaki kazanda gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. İş kazası, dışarıdan bir müdahale, saldırı yok." dedi.

- Tüpraş'tan açıklama

Tüpraş'tan yapılan açıklamada da saat 09.25'te İzmir Rafinerisi ürün tankında bakım çalışmaları sırasında patlama meydana geldiği belirtilerek, rafineri teknik ekiplerinin olaya müdahale ettiği, gelişmelere ilişkin kamuoyunun bilgilendirileceği ka

Açıklamada, "Yapılan tüm müdahalelere rağmen yüklenici firma çalışanlarımız Kemal Şaşmazer, Yusuf Kepenek, Mehmet Karademir ve Mehmet Dere hayatını kaybetmiş, yaralı Halil İbrahim Kavlak'ın ise tedavisine devam edilmektedir." ifadesi kullanıldı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER