ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Mart 2014 Perşembe 00:43

Tunceli'de polis şehit oldu!

Tuncelide polis şehit oldu!

Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Erdem Kaya, gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılan polis memurunun şehit olduğunu açıkladı.


Tunceli’de, Berkin Elvan’ın ölümünün ardından polis ile göstericiler arasında çıkan olaylarda kalp krizi geçirdiği iddia edilen polis memuru Ahmet Küçüktağ hayatını kaybetti.

Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 30 yaşındaki polis memuru Küçüktağ, tedavi altına alındı. Doktorların tüm müdahalesine rağmen

hayatını kaybeden Küçüktağ'ın Elazığ'lı ve 8 aylık evli olduğu öğrenildi. Hastane önüne gelen polisler, mesai arkadaşlarının ölüm haberini alınca göz yaşlarına boğuldu. 

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, "Polis kardeşimizin vefatı, görev esnasında, araç içerisinde, herhangi bir fiili müdahaleye maruz kalmadan, oluşan bir rahatsızlık çerçevesinde hastanede ruhunu teslim etmesiyle meydana gelen bir olaydır" dedi.

Vali Güner, Tunceli Devlet Hastanesi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Berkin Elvan için Tunceli'de yapılan eyleme müdahale sırasında kalp krizi geçiren ve şehit olan polis memuru Ahmet Küçüktağ'a (30) Allah'tan rahmet, polis teşkilatına ve halka başsağlığı diledi.

Tunceli'de, "halkını yaşat ki devlet yaşasın, insanı yaşat ki devlet yaşasın" ruhuyla emniyet teşkilatı ve diğer kurumlarla beraber halka hizmet için çalıştıklarını ifade eden Güner, şunları söyledi:

"Akşam saatlerinde il merkezinde meydana gelen gösteriler esnasında 'shortland' diye tabir edilen araç içerisinde bir polis memuru kardeşimiz rahatsızlanıyor. Anında hastaneye sevk ediliyor. Hastanede gerekli müdahaleler kalp pili de dahil olmak üzere yapıldı ancak maalesef şehit oldu. Hayata döndüremedik. Ben bütün emniyet teşkilatımıza, Tunceli emniyet teşkilatımıza, aziz milletimize ve aziz devletimize başsağlığı diliyorum. Bizler bir etle tırnak gibi aziz milletimize devletin bir hizmetkarı olarak kanunlar çerçevesinde hizmet etmeye devam edeceğiz. Polis kardeşimizin vefatı, görev esnasında, araç içerisinde, herhangi bir fiili müdahaleye maruz kalmadan, oluşan bir rahatsızlık çerçevesinde hastanede ruhunu teslim etmesiyle meydana gelen bir olaydır. Ben huzurlu günler, şuurlu günler, kardeşlik dolu, barış dolu, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz günler diliyorum. Aziz milletimize, aziz polis teşkilatımıza ve devletimize başsağlığı diliyorum."

Tunceli'de cenaze töreni yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Güner, "Şu anda ailesi çok perişan durumda. Anne babasına haber veriliyor. Emniyet teşkilatımız gerekli koordinasyonu ailesinin rızası çerçevesinde şehidimize yakışır bir şekilde icra edecektir. İnşallah, şehidimize ve emniyet teşkilatımıza yakışır bir şekilde kardeşimizi uğurlayacağız" diye konuştu.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi ve önünde bulunan zırhlı araçlara taş, havai fişek ve molotofkokteyli atan gruba müdahale esnasında, zırhlı araç içerisinde bulunan ve kalp krizi geçiren polis memuru Ahmet Küçüktağ, kaldırıldığı Tunceli Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER