ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Aralık 2014 Çarşamba 00:59

Tunca ve Meriç köprüleri trafiğe kapandı

Tunca ve Meriç köprüleri trafiğe kapandı

Tunca ve Meriç köprüleri nehir taşkınları nedeniyle yeniden trafiğe kapatıldı. Bulgaristan'ın, Kırcaali Barajı kapaklarını kontrollü olarak bu gece açacağı bildirildi.


Tunca ve Meriç nehirlerinin debilerinde dün düşüş yaşanırken, akşam saatlerinde Bulgaristan'daki sağanak nedeniyle yeniden yükseliş başladı. İl Kriz Masası debilerdeki yükselmeyi dikkate alarak Tunca ve Meriç nehirleri üzerindeki tarihi taş köprüleri, taşkın başladığından bu yana ikinci kez kapatma kararı aldı.

Karar gereği Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri gece yarısından itibaren, güvenlik bandı çekerek köprülerden araç geçişini durdurdu.

Yunanistan sınırında, 5 binin üzerinde kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesi ile bağlantıyı sağlayan Tunca ve Meriç köprüleri yarına kadar trafiğe kapalı tutulacak.

Karaağaç Mahallesi'nde Pazarkule Sınır Kapısı'nın da bulunduğu uluslararası nitelikteki yolun trafiğe açılıp açılmayacağına nehirlerdeki su seviyesinin durumuna göre karar verilecek.

İl Kriz Masası 3 gün önce de tarihi köprülerin girişlerinde su birikmesi nedeniyle köprüleri 1 günlüğüne geçişlere kapatmıştı.

- Bulgaristan kontrollü olarak baraj kapaklarını açacak

Arda Nehri üzerindeki Kırcaali Barajı'nın doluluk oranının taşma seviyesinde olması nedeniyle Bulgaristan'ın bu gece baraj kapaklarını kontrollü olarak açacağı bildirildi.

Yangın Güvenliği ve Nüfus Koruma Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Arda Nehri'ne yakın yerleşim yerlerindeki vatandaşları uyardı. Bulgaristan Baraj İşletmelerinin Kırcaali İtfaiyesi'ne gönderdiği acil uyarıda ise Kırcaali Barajı'nın doluluk oranının taşma seviyesinde olması nedeniyle geceden itibaren baraj kapaklarının kontrollü olarak açılacağı belirtildi.

















 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER