ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Temmuz 2014 Pazar 16:26

Tüketicilerden rekor şikâyet

Tüketicilerden rekor şikâyet

Sivas'ta geçen yıla göre Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne yapılan başvuru sayısı yüzde 300 arttı.


Başvuruların yüzde 90’ı yine bankalarla ilgili. Bu yılın ilk 6 ayında 15 bin başvuru yapılırken, başvuruların yaklaşık 13 bin 500’ü bankalarla ilgili şikâyetlerden oluştu. Müracaatların 3 kat artışı ise tüketicilerin zamanla haklarını aramayı öğrenmesine bağlandı.

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurular gün geçtikçe artıyor. Adeta rekora koşan artışlar yaşanıyor. Yapılan alışverişler başta olmak üzere, bankalarla yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak için kurulan tüketici sorunları hakem heyeti vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. En çok bankalarla ilgili başvuru yapılıyor. Bankalara verdikleri dosya masraflarını geri almak isteyen tüketiciler Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvuruyor.

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı ve Ticaret İl Müdürü Salih Coşkun, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne, kurulduğu günden bu yana başvuruların artarak devam ettiğini söyledi.

Tüketicilerin gün geçtikçe daha da bilinçlendiğini kaydeden Coşkun, bu yılın ilk 6 ayında başvuru sayısının 15 bine ulaştığını, yıl sonunda ise 30 bini bulmasını beklediklerini anlatarak, “Önceki yıllarda Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurular 150-200’ü geçmezken son senelere doğru binlerce arttı. 2013 yılında 5 bin civarında müracaat varken, 2014 yılının ilk 6 ayı itibariyle 15 binin üzerinde bir müracaat var, bu başvurunun yüzde 90’ı yine bankalarla ilgili. Tüketici Hakem Heyeti'ne bankalarla ilgili yaklaşık 13 bin 500 adet müracaat var. Böyle giderse müracaatların yıl sonu itibariyle 30 bine çıkacağını tahmin ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yılla kıyaslandığında başvuru sayısının 3 katına ulaştığını ifade eden Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Salih Coşkun, şöyle devam etti: “Demek ki tüketiciler bilinçleniyor. Dolayısıyla tüketicilerimiz haklarını aramayı öğreniyor. Sadece bankalar nezdinde değil, diğer haklarını da öğrenmeleri gerekiyor. Kapıdan ve mesafeli satış ile konut satışı, paket turları ve diğer alışverişlerde de tüketiciler haklarını aramalı. Tüketicilere, kanunun getirmiş olduğu bir sürü hakları var. Bilinçli oldukları zaman haklarını aramaları da kolay oluyor. Tabi tüketicinin bilinçlenmesinde basında yer alan haberler ile yeni kanun çerçevesinde yapılan programlar ve tüketicilerin birbirlerini bilgilendirmeleri de önemli rol oynamış olabilir.”





KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER