ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2017 Cumartesi 15:51

TSK'nın operasyonlarında 28 terörist etkisiz hale getirildi

TSKnın operasyonlarında 28 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Adıyaman kırsalına ve Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesine düzenlenen hava harekatında 14, Tunceli ile Van'daki operasyonlarda ise 14 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.


Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), bu sabah 07.10-07.22 saatleri arasında Adıyaman kırsalında ve 08.31-09.27 saatleri arasında Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesinde terör örgütüne ait hedeflere hava harekatı düzenlendiği, Sinat-Haftanin bölgesinde 6, Adıyaman kırsalında 8 olmak üzere eylem hazırlığındaki 14 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, 07.10-07.22 saatleri arasında Adıyaman kırsalında ve 08.31-09.27 saatleri arasında Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesine, anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçakları ile iki ayrı hava harekatı düzenlendi.

Bölücü terör örgütüne ait olduğu tespit edilen hedeflerin ateş altına alınması sonucu, eylem hazırlığında oldukları belirlenen Sinat-Haftanin bölgesinde 6, Adıyaman kırsalında 8 olmak üzere toplam 14 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Harekatlarda her iki bölgedeki silah mevzileri ve 5 barınma alanı imha edildi.

Tunceli ve Van'da 14 terörist etkisiz hale getirildi

Tunceli'nin Hozat ilçesinde icra edilen operasyonda örgüt mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 10 terörist etkisiz hale getirilirken, bir M-16 piyade tüfeği, 9 kalaşnikof ve bir RPG-7 roketatar ele geçirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 20'ye ulaştı.

Van'ın Çatak ilçesinde çıkan çatışmada da 3 terörist etkisiz hale getirildi. Örgütten kaçan bir terörist, silah ve teçhizatıyla güvenlik güçlerine teslim oldu.

Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki yol aramasında bulunan, 100 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış el yapımı patlayıcı imha edildi.

Çok miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi

Kars'ın Kağızman ilçesinde tespit edilen sığınakta bir kalaşnikof, bir kanas keskin nişancı tüfeği, 30 kilogram amonyum nitrat ve patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ele geçirildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde tespit edilen mağarada 250 doçka uçaksavar fişeği, bin biksi makineli tüfek fişeği, 16 el bombası, 13 RPG-7 roketatar mühimmatı ve 120 havan mermisi bulundu.

Bitlis'in Tatvan ve Mutki ilçelerinde de 350 kilogram amonyum nitratla hazırlanmış 3 el yapımı patlayıcı imha edildi. Siirt'in Eruh ilçesinde tespit edilen sığınakta 17 biksi makineli tüfek fişeği ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. 

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki operasyonda da bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER