ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Temmuz 2013 Cumartesi 09:52

TSK'nın görevinde değişiklik!

TSKnın görevinde değişiklik!

Darbeye yasal dayanak oluşturduğu ileri sürülen ve TSK'nın 'vazifesini'nin tanımlandığı İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi değişti.


Darbelere dayanak oluşturduğu öne sürülen TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini değiştiren yasa maddesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

TSK İç Hizmet Kanunu'nda da değişiklik içeren "Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerine devam edildi. TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde değişiklik öngören düzenleme Genel Kurul'dan geçti.

Eski haliyle, "Silahlı kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kollamak ve korumaktır" ifadesi, "Silahlı kuvvetlerin vazifesi; yurtdışından gelecek tehdit ve tehlikelere karşı Türk vatanını savunmak, caydırıcılık sağlayacak şekilde askeri gücün muhafazasını ve güçlendirilmesini sağlamak, TBMM kararıyla yurtdışında verilen görevleri yapmak ve uluslararası barışın sağlanmasına yardımcı olmaktır" şeklinde değiştirilmiş oldu. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER