ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Haziran 2013 Pazartesi 19:33

TSK: "Taciz ateşi açıldı, 1 asker yaralandı"

TSK: "Taciz ateşi açıldı, 1 asker yaralandı"

Şırnak’ın Uludere ilçesinde askeri üs bölgeye yapılan ateş sonucu bir uzman çavuş hafif yaralandı.


Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak-Uludere-Gülyazı bölgesinde bulunan Karaçalı üs bölgesine bir grup terörist tarafından taciz ateşi açıldığını duyurdu.

Şırnak’ın Uludere ilçesinde askeri üs bölgeye yapılan ateş sonucu bir uzman çavuş hafif yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) sitesinden yapılan açıklamada, “Bugün (3 Haziran 2013) saat 12.05 ve saat 12.30 sıralarında, Türkiye-Irak hududu üzerinde ve Şırnak-Uludere-Gülyazı bölgesinde bulunan Karaçalı Üs Bölgesine bir grup terörist tarafından taciz ateşi açılmış, açılan ateş sonucu yerden seken taşlardan biri jandarma uzman çavuşu hafif şekilde yaralamıştır. Ateş edilen bölgeye, meşru müdafaa kapsamında, 12.40-13.00 saatleri arasında bir Kobra (AH-1) taarruz helikopter kolu ile ateşle keşif faaliyeti icra edilmiştir. Durumdan Şırnak Valiliği bilgilendirilmiştir.” denildi.

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı Kuzey Irak'taki PKK hedeflerini tespit etmek amacıyla çok sayıda keşif uçuşu yapıldığını da açıkladı. TSK’nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Irak kuzeyindeki bölücü terör örgütü hedeflerini tespit etmek maksadıyla, 30 Mayıs 2013 tarihinde 62 noktaya yönelik planlı hava keşif faaliyeti icra edilmiş ve muhtemel hedeflerin hava fotoğrafları çekilerek değerlendirilmesine başlanmıştır." 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER