ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 18:48

Trafik kazalarında 2 bin 230 kişi öldü

Trafik kazalarında 2 bin 230 kişi öldü


Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, 2012 yılında meydana gelen 270 bin 508 trafik kazasında 2 bin 230 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

        'Emniyet Kemeri Takın Hayata Bağlanın Projesi' kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda emniyet kemerinin önemi simülasyon aracıyla tanıtıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Daire Başkanlığı'na ait 360 derece dönebilen simülasyon araca binen polisler, emniyet kemeri takmadan ve emniyet kemeri takılı vaziyette, 5 kilometre hızla giden bir aracın takla atması esnasında yaşanabilecekler gösterildi.

        İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, 2012 yılında meydana gelen 188 bin 557 kazadan çoğunun dikkatsizlikten kaynaklandığını belirtti.

        Geçen ülke çapında meydana gelen kazaların yüzde 40’ına karşılık gelen 110 bin 222 tanesinde ölüm veya yaralananlar olduğunu kaydeden Kartal, bu kazaların bin 760 tanesinin ise ölümlü kaza olduğunu kaydetti. Kartal, geçen yılki bütün kazalarda 2 bin 230 kişinin hayatını kaybetiğini 188 bin 557 kişinin ise yaralandığını ifade etti.

        Polislerin emniyet kemerinin önemiyle ilgili anlattıklarını dikkatle incelenmesi gerektiğini belirten Kartal, "Baktığımız zaman kazaların çoğu dikkatsiz sürücülerden kaynaklanıyor. Emniyet kemeri takmayan, sürat ihlali yapan ve alkollü bir şekilde araç başına geçen sürücüler kazalara neden oluyor. Gerçekten basit bir emniyet kemerinin olağanüstü bir durumda ne kadar etkili olduğunu yaşayarak görüyoruz. Burada 5 kilometre süratte gidilen bir kaza olayını canlandırdık. Biliyoruz kimse 5 kilometre hızla gitmiyor. Arabada 50, 100 ve 150 kilometreye çıktığı zaman insanın ne hale geldiğini tasavvur edebiliyoruz. Gerçekten benim için ilginç bir deneyimdi. Emniyet kemeri gerçekten önemliymiş. Bir kere daha anlamış olduk.” dedi.

        Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise 'Emniyet simülasyon aracı' uygulamasını uygun yerlerde zaman zaman yapılarak toplumsal bilincin kazanılması gerektiğini söyledi. Polislerin hem emniyet kemeri takılmış vaziyette hem de takılmamış vaziyette simülasyon aracını denediklerini aktaran Kolat, “Arkadaşlarımız bunu yaşayarak öğrenmiş oldular. Dolayısıyla bundan sonraki hayatlarında da emniyet kemerinin önemini kavramış oldular. Bundan sonrada emniyet kemeri konusunda daha duyarlı olacaklar." diye konuştu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER