ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ocak 2021 Çarşamba 11:45

Trabzonspor 3 puanı 3 golle kaptı

Trabzonspor 3 puanı 3 golle kaptı

Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor, İttifak Holding Konyaspor'u 3-1 yendi.


Süper Lig'in 20. haftasında oynanan Trabzonspor-İttifak Holding Konyaspor maçı, ev sahibi bordo-mavili ekibin 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

3. dakikada sol kanattan atak geliştiren İttifak Holding Konyaspor'da Barış Yardımcı'nın ortasına iyi yükselen Cikalleshi'nin kafa vuruşunda, top az farkla auta gitti.

16. dakikada Ekuban’ın ara pasında ceza sahasında topla buluşan Nwakaeme'nin gelişine vurduğu meşin yuvarlak, az farkla direğin sağından dışarıya çıktı.

22. dakikada Serkan Asan'ın sağ kanattan ceza sahası içerisine yerden yaptığı ortayı takip eden Nwakaeme, düzgün vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

26. dakikada orta sahada topla buluşan Abdülkadir Ömür, Ömer Ali Şahiner'in müdahalesi sonrasında yerde kaldı. Kısa süreli tedavinin ardından oyuna devam edemeyeceği anlaşılan ve sedye ile sahadan ayrılan genç futbolcunun yerine Flavio oyuna girdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

52. dakikada sol kanattan rakibini geçerek ceza sahası çizgisine gelen Bytyqi'nin ortasına yükselen Kravets'in kafa vuruşunda, top direğin dibinden auta çıktı.

57. dakikada Nwakaeme'nin pasıyla ceza sahasına giren Flavio, düzgün ve sert vuruşla meşin yuvarlığı kaleci Eray Birniçan'ın sağından ağlarla buluşturdu: 2-0.

60. dakikada ceza sahası içerisinde Ekuban ile paslaşan Djaniny, kalecinin üzerinden topu ağlara göndererek farkı 3'e çıkaran golü attı: 3-0.

76. dakikada Nwakaeme'nin ceza sahası içerisine attığı pasla buluşan Ekuban'ın sert vuruşunda, kaleci Eray Birniçan topu çeldi.

88. dakikada ceza sahası içerisinde Kravets'in pasında topla buluşan Shengelia, düzgün vuruşla takımının ilk golünü attı: 3-1.

Karşılaşma, Trabzonspor'un 3-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

İttifak Holding Konyaspor cephesi

İttifak Holding Konyaspor'un teknik direktörü İsmail Kartal, "İkinci yarı yaptığımız değişikliklerle zaman zaman biz, zaman zaman Trabzonspor üstünlük kurdu." dedi.

Kartal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşma öncesinde kaleci Sehic'in sakatlanmasının kendilerini moral olarak etkilediğini söyledi.

Maç içerisinde Abdülkadir Ömür'ün de sakatlandığını hatırlatan Kartal, "Hem kendisine hem de Trabzonspor camiasına 'geçmiş olsun' diyorum. Böyle genç ve yetenekli oyuncuların bir an önce sahalara dönmesini futbol adamı olarak istiyorum." ifadesini kullandı.

Maça şanssız ama iyi bir şekilde başladıklarını vurgulayan Kartal, oyunun başlarında pozisyona girdiklerini ve rakiplerine şans vermediklerini belirtti.

Kartal, buna rağmen ilk yarıda kalelerinde gol gördüklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kademe hatasından bir gol yedik. İkinci yarı yaptığımız değişikliklerle zaman zaman biz, zaman zaman Trabzonspor üstünlük kurdu. Trabzon’dan daha çok şut bulmuşuz. Trabzon gibi önemli bir takıma karşı 6 tane korner bulmuşuz, Trabzon’un korneri yok. Trabzon’un neyi iyiydi? diye bakarsak daha çok pas yapıp, daha isabetli pasları olduğu için etkili oyuncularla sonuç aldılar. Oyuncularımızla konuşup Antalya maçına en iyi şekilde hazırlanıp oradan alacağımız puanlarla ilk yarıyı moralli bir şekilde bitirmek istiyoruz. Her iki takım oyuncuları da zor şartlar altında sık oynanan maç trafiğinde elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Bu maçtan sonra hafta sonuna en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız."

Trabzonspor cephesi

Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, "Adım adım gelişiyoruz. Daha tamamen gelişmedik. Mevcuttakiler en iyisini yapmaya çalışıyor. Şu an adım adım olan gidişattan memnunum." dedi.

Avcı, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, futbolda olumlu ve olumsuz duyguların bir arada yaşandığını, ayağında kırık tespit edilen Abdülkadir Ömür'ün talihsiz bir sakatlık yaşadığını belirterek, "Abdülkadir takımımızın ve ülke futbolunun en değerli oyuncusu. Kendisini en kısa sürede takımda görmeyi bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Avcı, oyun ve oyuncu olarak eksikleri olmasına rağmen her seferinde isteyen, öğrenmeye açık ve en iyisini yapmaya çalışan grupla çalıştıklarına işaret ederek, "Taçtan o golü yemememiz gerekiyor. Bunun da bizim için ileriye doğru bir mesaj ve aldığımız doğru bir ders olması gerekiyor. Yoğun bir trafik. Üç günde bir maç oynuyoruz. Görsel ve taktik çalışıyoruz. Tamamen dinlenme ve toparlanmayla geçiyor. Oyuncularımı tekrar tebrik ediyorum ve Konyaspor’a da başarılar diliyorum. Adım adım gelişiyoruz. Daha tamamen gelişmedik. Mevcuttakiler en iyisini yapmaya çalışıyor. Şu an adım adım olan gidişattan memnunum." değerlendirmesinde bulundu.

Hosseini'nin dün akşamki antrenmandan sonra kasığında sıkıntı yaşadığını anlatan Abdullah Avcı, bu oyuncunun yerine maçta Hugo'nun oynadığını ifade etti.

Pereira ile bir görüşme yaptığını ve yaklaşık 30 dakika sürdüğünü vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:

"Ben sosyal medya üzerinden konuşma yapmam. Trabzonspor’a 4 sene çok önemli hizmetler yapmış. Geçmişine çok büyük saygım var. Antrenmanlarda da iyi çalışıyor. Bugün onun yerinde oynayan bu toprakların çocuğu Serkan’ın da yaptığı asistle, çabaları ile konuşulmasını isterdim. Pereira’ya şunu teklif ettim: '6 ay sonra mukavelen bitiyor ve benim planımda yoksun. Ben bugünü ve bir sonraki Trabzonspor’u düşünmek zorundayım. Bu takıma transfer yapacağım. Bu kadar hizmet etmiş bir futbolcuyu kadronun dışında bırakmak istemiyorum. Kariyerini beraber planlayalım. Oynamak istersen, bir yere gitmek istersen transferin bitmesine 15 gün var. Antrenörlüğe geçmek istiyorsan burada seviliyorsun. Belki ülkende devam etmek istersin. Trabzonspor’a hizmete belki orada da devam etmek istersin. Bu seçenekleri al, cebine koy, ailenle konuş, ona göre kararını ver, buna göre senin kariyer planlamanda hareket edelim.' O da bana bu samimiyetimden dolayı teşekkür etti. Şu an düşünme aşamasında. Trabzonspor tarihinde büyüklerim, ağabeylerim, Ali Kemal Denizciler, Güngör ağabeyler, Şenol hocalar, Ahmet Suat Özyazıcılar, rahmetli Özkan Sümerler, 200-300 gol atan Hamiler, Ogünler, Abdullahlar var. Ayrılıklar benim için de başkası için de var. Bu tamamen Pereira’nın buraya yaptığı hizmet, ileriye dönük bir kariyer planlaması için ona sunulan ciddi ve güzel bir teklifti. Cevabını o verecek."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER