ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Eylül 2014 Pazartesi 12:30

Torunlar GYO'dan flaş açıklama!

Torunlar GYOdan flaş açıklama!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 10 işçinin yaşamını yitirdiği Mecidiyeköy şantiyesinde tüm faaliyetlerin durdurulduğunu açıkladı.


 
 
Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, "Eski Ali Sami Yen Stadyumu arazisi üzerinde devam etmekte olan inşaatımızda ayrıntıları henüz bilinmeyen bir nedenle elim bir asansör kazası meydana gelmiştir. Kaza ile ilgili adli soruşturma başlamış olup inşaat sahasındaki tüm faaliyet ileriki bir tarihe kadar durdurulmuştur" denildi.
 
 İşçiler, faaliyetlerin süresiz olarak durdurulduğu şantiyeden ayrıldı

Sabah saatlerinde eşyalarını toplayan ve beraber şantiyeden çıkan işçiler, birbirlerine sarılarak vedalaştı. İşçiler, daha sonra ellerinde bavullarla şantiyeden ayrıldı. 

Şantiye önünde gazetecilere açıklama yapan mermer ustası Yakup Ayar, İstanbul'da ikametgah ettiğini ancak yanında çalışan işçilerin memleketlerine döneceklerini söyledi.

İşe geçen pazartesi başladıklarını anlatan Ayar, "Çalışmalara ikinci bir talimata kadar ara verildi. Şimdi de 16 kişilik ekibimizi boşaltıyoruz. İş başlayınca geri çağıracağız" dedi.

 "İş oldukça tekrar İstanbul'a geleceğiz"

Niğde'den 10 gün önce kazanın meydana geldiği inşaatta çalışmak için geldiğini söyleyen ve soy ismini paylaşmayan Sami de işe girerken maaş olarak 1500 liraya anlaştığını belirtti. 

İş bitinceye kadar inşaatta çalışmayı planladığını anlatan Sami, "Bayrama kadar çalışıp bayramdan sonra da çalışmak için geri gelecektik. Kazanın tek sebebi sorumsuzluk. İş oldukça tekrar İstanbul'a geleceğiz. Biz işçi olduğumuzdan buralara geliyoruz. Burada ufak bir odada 12 kişi kalıyorduk" diye konuştu.

 "İnşaatta kalmaya devam edeceğim" 

Vanlı duvar ustası Nihat Yılmaz ise şimdilik memlekete dönmeyi düşünmediğini, gidecek yeri de olmadığı için inşaatta kalmaya devam edeceğini vurguladı.

Yılmaz, 12 gün önce işe başladığını, kazanın yaşandığı saatlerde mesaiye kalmadığını ve koğuşta olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarla koğuşta çay içip dinleniyorduk. Bir ses geldi. Bina sarsıldı ve toz içinde kaldık. Deprem oldu zannettik. Hepimiz dışarı çıktık. Bir arkadaş asansörün düştüğünü söyledi. Gittiğimizde de asansör paramparça olmuştu."

Yılmaz, inşaatta bin - bin 500 kişinin çalıştığını belirterek, ölen kişilerden ise hiç kimseyi tanımadığını söyledi.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER